Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Kesätyöntekijän fiilikset tilitoimistosta

Kesätyöntekijän fiilikset tilitoimistosta

Kirjoittelin keväällä mietteitäni tulevasta kesätyöstä. Nyt totean, että menipä aika vauhdilla ja viimeisiä kesätyöpäiviä tässä jo viedään.

Mitkä fiilikset jäivät kesätöistä?

Sanontaa ”Nautin tehdä töitä yrityksessä x” näkee aika usein. Olen ajatellut, että höpöhöpö mitä kliseetä ja sananhelinää. No tänä kesänä olen joutunut itse myöntämään, että olen viihtynyt TietoAkselilla erittäin hyvin. Tämän on huomannut jo siitä, että olen herännyt töihin hyvillä mielin aina klo 6.30, vaikka koko päiväksi olisi luvattu +30 astetta ja täyttä aurinkoa. Töihin on ollut kiva tulla kesän jokaisena päivänä, ja pitkälti se on ollut loistavan työporukan ansiota. Kahvihuoneesta löytyy aina juttukaveri – ja työtehtävissä olen aina saanut apua, kun olen sitä tarvinnut.

Työ tilitoimistossa – Mitä sinä oikein teit siellä?

Monet ystäväni ovat kysyneet tämän kysymyksen. Voin kertoa, että olen työskennellyt aineiston arkistoinnista aina konsernin rahoituslaskelmaan asti. Olen siis päässyt aidosti tekemään koulutustaustaani vastaavia asioita eli ns. ”oman alan töitä”. Normaalisti noin puolet työpäivästäni on koostunut rutiininomaisista työtehtävistä ja toinen puoli erilaisista avustavista- ja asiantuntijatöistä, joita päivä tuo tullessaan. Välillä on ollut sormi suussa ja miettinyt mitenhän tästäkin selvitään, mutta työkaverit ovat aina auttaneet miestä hädässä.

Mitä tästä jäi käteen?

Mukaan on jäänyt paljon oppia, jota pääsen hyödyntämään tulevaisuudessa. Kesän paras uutinen on kuitenkin se, että pääsen jatkamaan täällä syksyllä opintojen ohessa. Odotan kehittymistä mukavassa ympäristössä loistavia asiakkaitamme palvellen. Tästä on hyvä jatkaa!

Antoisaa syksynalkua kaikille!

Kirjoittaja Arttu Pappila.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Työnantajakuva opiskelijan silmin
Taloushallinto on tylsää! Myyttejä kirjanpitäjän työstä