Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Työnantajakuva opiskelijan silmin

Työnantajakuva opiskelijan silmin

Opiskelijat stressaavat kesätyön saamista usein jo marraskuussa. Karu totuus tuli vastaan myös itselleni viime vuonna marraskuun lyödessä kalenteriin.

Miksi hain TietoAkselille?

Työnantajakuvan merkitys töitä hakiessa on merkittävä tämän päivän opiskelijoille. Muistin TietoAkselin työpaikkailmoitusten pyörineen näkyvillä jo useamman vuoden ajan ja päätin hakea kesätöitä yrityksen Jyväskylän toimipaikasta.

Lähetin sähköpostia suoraan yhtiön toimitusjohtajalle Mikko Akselinille. Voisi kuvitella, että toimitusjohtajalla on muutakin tekemistä, kun vastata ”tuntemattoman” opiskelijan sähköpostiin. Mikko kuitenkin vastasi sähköpostiini jo saman päivän aikana ja ohjasi minut eteenpäin silloiselle henkilöstöasiantuntijalle Samuelille, jonka kanssa sovimme työhaastattelun jo viikon päähän. Tämä vahvisti mielikuvaani siitä, että TietoAkseli välittää työntekijöistään ja huomioi hyvin myös ulkoiset sidosryhmät.

Miten sitouttaa opiskelija työyhteisöön?

Haastattelussa tunnelma oli erittäin rento ja haastattelijat halusivat aidosti oppia ymmärtämään ajatuksiani ja tulevaisuuden tavoitteitani. Aistin, että TietoAkselissa tehdään töitä yhdessä, rennossa ilmapiirissä. Pidän tätä erittäin tärkeänä asiana, sillä työuupumus ja stressi ovat turhan usein läsnä työyhteisöjen arjessa.

Haastattelun loppuessa minulle luvattiin ilmoittaa viikon sisällä jatkosta. Annettu lupaus pidettiin. Sain soiton kera myöntävän vastauksen ja kirjoitin työsopimuksen TietoAkselille. Tämän lupauksen pitäminen oli se viimeinen silaus, joka vakuutti minut siitä, että haluan työskennellä juuri tässä yrityksessä.

Opiskelijan näkökulmasta positiivisen työnantajakuvan muodostumisen mahdollisti:

  • aiempi aktiivinen rekrymarkkinointi
  • aito kiinnostus työnhakijaa kohtaan
  • nopea reagointi ja sujuva rekryprosessi
  • tulevien työtehtävien selkeä osoittaminen
  • rento työilmapiiri

Nämä yhdessä tekivät ainakin minuun suuren vaikutuksen.

Fiilikset ennen kesää

Toivon, että saan kesätöissä oppia uutta, tuoda oman näkemyksen asioihin sekä työskennellä töiden parissa, jotka eniten minua kiinnostavat. Vastaanotto TietoAkselilta on ollut erittäin positiivinen yllätys, joten odotan innolla tulevia haasteita tilitoimiston palveluksessa.

Terveisin,
tuleva TietoAkselilainen Arttu