Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Haluatko sitoutua?

Uuden työntekijän rekrytointi on kuin Maajussille morsian. Yritys hakee useiden kandidaattien joukosta sopivinta avainhenkilöä, jolla olisi yhteinen arvomaailma, samat tavoitteet ja halu panostaa pitkään suhteeseen. Haluatko sitoutua?

Kannustinjärjestelmät tulee räätälöidä yksilöllisesti huomioiden sekä yrityksen että avainhenkilön tahtotila. Keskeistä on, että palkitsemiseen liittyvät tavoitteet ohjaavat avainhenkilöitä toimimaan yrityksen kannalta parhaalla tavalla ja tekemään kädet savessa töitä yhteisten tavoitteiden eteen.

Osakeomistus lisää avainhenkilön kiinnostusta työnantajaa kohtaan ja antaa paremmat mahdollisuudet vaikuttaa. Toisessa tilanteessa työntekijä voi kuitenkin arvostaa lyhyen aikavälin tavoitteiden saavuttamisesta saatavaa rahabonusta enemmän kuin tulevaisuudessa saatavaa osinkoa ja osakkeen arvonnousua.

Yleisimpiä sitouttamisen keinoja voivat olla bonukset, suunnattu osakeanti, optiojärjestelyt, osakepalkkiot  tai esimerkiksi vapaaehtoiset vakuutukset. Myös työnantajan tarjoama koulutus voi toimia kannustimena. Järjestelyjen kustannus yritykselle ja verovaikutukset poikkeavat toisistaan, ja niihin on syytä varautua huolellisesti etukäteen.

Sitouttaminen ja palkitseminen eivät kuitenkaan liity ainoastaan ylimpään johtoon, vaan on tärkeää muistaa, että jokainen työntekijä on omassa tehtävässään avainhenkilö.

Katso webinaaritallenteemme aiheesta!

Katso webinaari tästä!