Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Menestyvä työnantaja löytää oikeat osaajat

Tekoäly ja robotiikka ovat tulleet työelämäämme jäädäkseen. Olemme saaneet lukea mm. kuinka tekoäly hinnoittelee palveluita ja robottibussi täydentää joukkoliikennettä. Tarvitaanko ihmistä enää lainkaan digiajan työelämässä?

Työnteko muuttuu. Tekoäly, itseohjautuvat kulkuvälineet ja kaikki muukin teknologia on ihmisten työn tulosta. Teollisessa vallankumouksessakin monenlaiset ihmisen työtä helpottavat työvälineet ja koneet muuttivat työntekoa. Voidaan sanoa, että historia yksinkertaisesti toistaa itseään.

Työtehtävät uudistuvat. Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan vuosi 2020 on taitekohta tekoälyn saralla. Tekoälyyn liittyvän työvoiman tarve kasvaa monella alalla, ja siitä tulee positiivinen työllistymisen motivaattori. Suomessa puhutaan tällä hetkellä työvoimapulasta ja kohtaanto-ongelmasta. Syyskuun 2018 ammattibarometrista on nähtävissä, että työvoimapula koettelee muitakin kuin perinteisiä lääkärin ja koodaajien paikkoja.

Mistä on tulevaisuuden työpäivä tehty? On mielenkiintoista nähdä miltä ammattibarometri näyttää muutaman vuoden päästä, kun Gartnerin ennustama taitekohta tekoälyn saralla on alkanut realisoitua.

Varmaa on, että ihmistä tarvitaan nykypäivän ja tulevaisuuden työelämässä. Työnantajan tärkein voimavara on ihmisissä, rekrytoi siis oikeat osaajat tekemään tulevaisuutta!

 

Kirjoittaja Marko Sirén työskentelee LAURA™-palvelun tuotepäällikkönä.