Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Henkilöstöhallinto helpoksi

Mepco blogi cta-kuva

Oli sitten yrityksesi pieni, keskisuuri tai iso, hallitsee henkilöstön hallinnointia suunnilleen samat lainalaisuudet. Jokaisen työntekijän työsuhde alkaa ja loppuu jossain vaiheessa ja näiden kahden pisteen välille mahtuu useita toimintoja, joissa järjestelmä voi helpottaa elämääsi.

Työsuhteen alkaessa haluat perehdyttää henkilöstösi, koska vain osaava henkilöstö tuottaa yritykselle lisäarvoa. Varmistaaksesi perehdytyksen voit lisätä siitä tiedot järjestelmään joka myös muistuttaa sinua, mikäli henkilön perehdytys on pitämättä ja merkitsemättä.

Operoitko vielä excelillä?

Työntekijöiden tietojen pitäminen erilaisilla verkkolevyillä ja esimiesten exceleissä on suomalaisten yritysten perisynti. Excel on Suomen suosituin henkilöstöhallinnon järjestelmä, mutta varmastikaan ei paras! Haluat ehkä pitää työntekijöiden sopimukset, osaamiset, tutkinnot, pätevyydet ja muut päivittäiseen johtamiseen tarvitsemasi HRM- tiedot järjestelmässä, jossa ne ovat kaikkien tarpeellisten henkilöiden katsottavissa roolin mukaisin oikeuksin sekä raportoivissa kätevästi. Raja-arvojen lähestyessä (pätevyyksien voimassa olo jne.) järjestelmä tuottaa muistutukset, jotta asia ei jää muistin varaan. Järjestelmän tuottamat automaattiset hälytykset helpottavat yleisesti hallinnon ja esimiesten päivittäistä tekemistä, koska järjestelmän automatiikan muisti on varmasti ihmismuistia säntillisempi.

Jokainen työsuhde päättyy joskus. Kiitospuheiden lisäksi työsuhteen päättyessä kirjoitetaan työtodistus, täydennetään lähtökyselyitä ja tarkistetaan mitä työvälineitä henkilöille on työsuhteen aikana annettu. Tarvittaessa esimiehelle tuotetaan automaattisesti muistilista työsuhteen päättymiseen liittyvistä tehtävistä.

Palkanlaskenta on osa työsuhteen hallintaa. Helpoiten työsuhteen hallinta myös onnistuu hoitamalla palkanlaskenta ja työsuhteeseen liittyvät henkilöstöhallinnon toimet samassa järjestelmässä. Yhdellä järjestelmällä toteutettu työsuhteen hallinta varmistaa henkilötietojen ajantasaisuuden kaikissa järjestelmissä ja mahdollistaa tietojen raportoinnin oikein.

Lataa webinaaritallenne, jossa näytämme miten Mepco auttaa henkilöstöhallinnon kokonaisvaltaisessa hallinnassa.

Kirjoittaja: Perttu Seppänen, Mepco Oy / www.mepco.fi