Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Laadukas taloushallintopalvelu auttaa R-tasoa kehittymään

R-taso Oy on raahelainen perheyritys, joka palvelee teollisuuden toimijoita, kansainvälisiä koneiden ja laitteiden toimittajia sekä säiliövalmistajia ympäri maailmaa. Vuonna 2018 R-taso lähti etsimään uutta toiminnanohjausjärjestelmää ja tilitoimistokumppania tukemaan paremmin toiminnan kasvua ja tulevaisuuden tarpeita. 

R-tason tekemisessä vankka 30-vuotinen kokemus teollisuuden kulkutieratkaisuiden suunnittelusta ja valmistuksesta yhdistyy dynaamiseen kokeilemisen kulttuuriin. Yrityksen tavoitteena on olla alan edelläkävijä, jonka suunnitteluosaaminen ja palvelu ovat huippuluokkaa. Yhtiön käsialaa on muun muassa R-taso Modular System® -rakenteeseen ja valmiisiin kulkutietuotteisiin perustuva, automatisoitu 3D-suunnittelujärjestelmä, jonka avulla suunnitellaan saumattomasti kohteeseen soveltuvia ja suunniteltuja kulkutieratkaisuja.

R-taso pisti taloushallinnon hoitamisen prosessit uusiksi vuoden 2019 alussa. Yritys otti käyttöönsä kokonaisvaltaisen Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmän. Samalla alkoi yhteistyö myös TietoAkselin talouspalveluiden kanssa.

Miksi R-taso valitsi TietoAkselin taloushallinnon kumppanikseen?

Kehittäminen on yksi R-tason toiminnan kulmakiviä. Yritys haluaa vaalia jatkuvan parantamisen kulttuuria. Siksi R-taso edellytti uudelta tilitoimistokumppaniltakin kykyä saumattomaan yhteistyöhön ja kehittämisorientoitunutta otetta asioihin. Keskeinen kriteeri valinnassa oli myös se, että taloushallintoa piti pystyä hoitamaan laadukkaasti ja reaaliaikaisesti uudessa toiminnanohjausjärjestelmässä Lemonsoftissa. TietoAkseli on yksi Pohjois-Pohjanmaan isoimpia Lemonsoft-tilitoimistoja, jolla on vankka osaaminen ohjelmiston hyödyntämisestä yritysten liiketoiminnassa sekä tilitoimiston ja asiakkaan yhteiskäytössä.

– TietoAkselin ohjelmisto- ja taloushallinto-osaamisen taso sekä yhtenevät arvot vakuuttivat meidät. Palaset loksahtivat kohdalleen ja yhteistyö tuntui heti hyvälle ajatukselle, kertoo R-tason toimitusjohtaja Ville Törmänen.

R-taso on halunnut ulkoistaa taloushallinnon tekemisen mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Näin yrityksen avainhenkilöt pystyvät keskittymään ydinliiketoiminnan pyörittämiseen. Yritystoiminnan kehittämisessä ulkopuolisen taloushallinnon asiantuntijan näkemys ja kokemus on ollut myös arvokasta.

– Konsultoimme mieluummin alan ammattilaisia kuin teemme itse tai palkkaamme itsellemme oman kirjanpitäjän. Ulkopuolisella on laajaa näkemystä eri yrityksistä ja voimme oppia verkoston kautta itsekin talousasioissa, Ville Törmänen toteaa.

Reaaliaikainen ja keskitetty tieto on iso etu

Yrityksen taloushallintoa hoidetaan sähköisellä palvelumallilla kattavasti ja tehokkaasti. Kaikki laskutuksen, kirjanpidon ja muun taloushallinnon tehtävät hoituvat Lemonsoftin automatisoitujen toimintojen avulla kätevästi ja kuukausiraportit ovat aina ajan tasalla. Näin yrityksen johtaminen lukujen avulla on helpompaa.

– Reaaliaikaisesti toimiva pilvipalvelu helpottaa taloushallinnon hoitamista todella paljon. Talousasiat hoituvat nyt sujuvasti ajasta ja paikasta riippumatta. Saamamme informaatio on ajan tasalla ja sen pohjalta on huomattavasti helpompi tehdä päätöksiä, yrityksen asiakkuuspäällikkö Outi Törmänen sanoo.

Lemonsoft mahdollistaa taloushallinnon lisäksi muidenkin keskeisten toimintojen hoitamisen samassa järjestelmässä. Keskittämisestä on yritykselle selkeää etua.

Henkilökohtaista palvelua ei voita mikään

R-taso arvostaa taloushallintonsa hoitamisessa henkilökohtaista palvelua. On tärkeää, että yrityksellä on oma asiakasvastaava TietoAkselilla, johon on helppo ja luonteva olla yhteydessä kaikissa kysymyksissä. Yritys on ollut tyytyväinen TietoAkselin Oulun tilitoimiston palvelukykyyn ja ensisijaiseen yhteyshenkilöönsä.

– Meille valikoitui kyllä huipputyyppi kirjanpitäjäksi. Kohtaamiseen on matala kynnys ja hänen osaamisensa on korkealla tasolla. Olemme saaneet hyvää palautetta kirjanpitäjästämme myös tilintarkastajalta. Yhteistyö siis tuntuu toimivan moneen suuntaan, mikä on tärkeää, Ville Törmänen toteaa.