Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Taloushallinto osana Lemonsoftin toiminnanohjausta

Sähköisten taloushallinto-ohjelmien kirjo on markkinoilla nykyään niin runsas, että valinta voi tuottaa jopa vaikeuksia. Ostanko sen, mitä kaverini käyttää, uskonko myyntimiehen ylitsevuotaviin vakuutteluihin vai etsinkö tietoa netistä?

Ehkä tärkeintä on ensin miettiä vastausta tähän kysymykseen: mitä ohjelmalla pitää pystyä hoitamaan? Kaikki taloushallinnon perusohjelmat pystyvät hoitamaan myynti- ja ostolaskujen käsittelyn, kirjanpidon ja palkanlaskennan, mutta riittääkö se sinulle vai kaipaatko vielä joitakin ominaisuuksia lisää? Onko yritykselläsi varastoa, käykö se verkkokauppaa, tarvitsetko sähköiset ostotilaukset, keräätkö työntekijöiden tuntitiedot sähköisesti?

Lemonsoftin ominaisuudet ja hyödyt

Lemonsoft on kotimainen ohjelmapaketti, joissa kokonaisuus muodostuu moduuleista siten, että käytät ja maksat vain niistä mitä tarvitset. Tiedon ajantasaisuus, oikeus ja nopeus ovat valtteja, jotka toteutuvat Lemonsoft-kokonaisuudessa.

Ohjelmisto koostuu taloushallinnon, dokumenttien hallinnan, tiedonkeruun (tuotannon ja työajan keräily), logistiikan (varastokirjanpito, tilaukset ja huoltotyöt), tuotannon (tuotannonohjaus), asiakkuudenhallinnan (myynti ja markkinointi), palkka- ja henkilöstöhallinnan (palkanlaskenta, työvuorosuunnittelu ja matkalaskut) sekä projektihallinnan (resurssointi, tarjouslaskenta ja seuranta) moduuleista.

Lisäksi Lemonsoft-tuoteperheeseen kuuluu myös johdon työkalut, joilla ohjelmassa olevaa ja ulkopuolella tuotettua tietoa voidaan yhdistellä samaan näkymään visuaalisesti kiinnostavaksi ja selkeäksi. Saat raportoinnin kautta vertailtua eri projektin kannattavuutta, liitettyä vertailutiedoksi urakkalaskennan ja tehtyä osatuloutuksia. Lisäksi voit ottaa käyttöön hyödykekohtaisen käyttöomaisuusrekisterin, jonka ylläpito on helppoa ostolaskujen kautta ja poistot saat laskettua automaattisesti kirjanpitoon.

Asiakkaan ja tilitoimiston yhteiskäytöllä läpinäkyvyyttä

Käyttämällä tätä ohjelmistoa saat oman tekemisesi konkretisoitua ja tilitoimiston työt täysin läpinäkyviksi, sillä yleensä myös talous- ja palkkahallinto ulkoistettuna palveluna hoidetaan samassa kannassa kuin missä sinäkin operoit.

Ohjelma estää virheiden kumuloitumisen, sillä osareskontrissa, myynti- ja osto- sekä palkkaosioissa, tehdään täsmäytykset ennen kuin tietoa siirretään kirjanpitoon. Mikään ei siis siirry automaattisesti ohjelmasta toiseen, vaan se vaatii toimenpiteitä. Tällä estetään virheellisen tiedon siirtyminen kirjanpitoon ja sen myötä epätarkan raportoinnin tuottaminen.

Pilvipalvelun helppoutta ilman kallita investointeja

Ohjelmien veloitus perustuu lisenssimaksuihin ja käyttäjäveloituksiin. Tätä ohjelmaa sinun ei tarvitse ostaa itsellesi eikä maksaa kalliita koneinvestointeja. Lemonsoftia voit käyttää työasemasovelluksena, mutta ohjelmaa on kehitetty entistä enemmän myös selainpohjaiseksi Lemon Onlineksi. Lemonsoft toimii myös mobiililaitteissa, jolloin ruutu skaalautuu laitteen näytön mukaan.

Pilvipalvelut ovat nykyaikaa eikä ohjelmaa enää käytetä juuri lainkaan paikallisesti. Asiakkaat ja toimittajat pääsevät tarvittaessa samaan kantaan katsomaan tai noutamaan omia tilauksiaan. LemonHub-palvelun avulla voit lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja, tilauksia ja verkkopalkkoja. Paperisia kuitteja ei tarvitse enää säilyttää, vaan ne saa kuvannettua Lemonsoft eKuitin avulla suoraan kulutositteelle tai ostolaskulle.

Taitaako tilitoimistosi Lemonsoftin käytön?

Lemonsoftia käyttää jo yli 4 000 asiakasta ja se toimii usealla toimialalla skaalautuen tarvittavien palveluiden ja käyttäjämäärien mukaisesti. Jotta saat kaiken hyödyn irti Lemonsoft-ohjelmistosta sinun kannattaa ulkoistaessasi talous- ja palkkahallintoa etsiä itsellesi ohjelman osaava tilitoimisto. Silloin saat varmasti oikeaa tietoa päätöksenteon tueksi ja tukea myös päivittäiseen tekemiseesi.

Lataamalla sivuiltamme Lemonsoft-aiheisen webinaarimme pääset itse katsomaan, miten ohjelma toimii ja miltä sen toiminnot näyttävät. Ota rohkeasti yhteyttä myynti@tietoakseli.fi tai puhelimella 010 3472 800, jos haluat arvioida asiantuntijamme kanssa ohjelman sopivuutta sinun tarpeisiisi.

 

Kirjoittaja Lea Sinivaara 

 

Muita taloushallinnon ohjelmistoja käsitteleviä tekstejämme:

Sähköinen taloushallinto: Procountor arjen apuna

Kilpailuetuna tieto – miten dataa hyödynnetään johtamisessa?