Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Sähköinen taloushallinto: Procountor arjen apuna

Pystymme tänä päivänä tuottamaan taloushallintopalveluja jo täysin paperittomasti. Kehityksen aikaan saamisessa tärkeää on ollut tilitoimistojen, ohjelmistotoimijoiden sekä viranomaisten välinen yhteistyö digitaalisuuden edistämiseksi. Kukapa olisi uskonut vielä jokin aika sitten, että verottaja hyväksyisi digitaalista aineistoa ja tasekirjan sähköinen allekirjoittaminenkin olisi mahdollista.

Teemme TietoAkselissa töitä useilla moderneilla sähköisen taloushallinnon pilvipalveluilla. Tällä hetkellä meillä on eniten asiakkaita Procountor Taloushallinto -ohjelmiston piirissä, joten käydään läpi vähän tarkemmin, mitä Procountor yrityksille tarjoaa ja mihin sen suosio perustuu.

Mikä Procountor Taloushallinto -ohjelmisto on?

Accountor Finago Oy:n omistama ja ylläpitämä Procountor-ohjelmisto on sähköisen taloushallinnon edelläkävijä ja sillä hoidetaan 120 000 yrityksen kirjanpito. Ohjelmaa käyttää yli 1100 tilitoimistoa ympäri Suomea, joten päätymällä Procountor-käyttäjäksi et sitoudu yhteen palveluntuottajaan.

Osa tilitoimistoista Suomessa puolestaan operoi omalla ohjelmistollaan. Tällöin on hyvä huomioida, että sitoudut kyseiseen ohjelmaan ja tilitoimistoon tiiviimmin, etkä pysty kilpailuttamaan ja vaihtamaan tilitoimistokumppaniasi ilman ohjelmavaihdosta.

Miten Procountor toimii?

Procountor ei vaadi erillisiä ohjelma-asennuksia eikä laitehankintoja. Ohjelma toimii missä vain netti toimii aika- ja paikkariippumattomasti. Ohjelmaveloitukset on luokiteltu selkeästi ja tositemäärät vaikuttavat kokonaiskustannuksiin.

Procountorissa on myös vaaralliset työyhteenliittymät otettu huomioon mm. ostolaskujen käsittelyssä. Siinä laskujen hyväksyminen ja maksatukseen siirto tapahtuvat eri välilehdillä, jolloin henkilöiden oikeuksia voidaan rajata järkevästi eikä kukaan pääse hyväksymään ja maksattamaan laatimiaan laskuja.

Perinteisten osto- ja myyntilaskujen laatimisen ohella ohjelmassa on mahdollista tehdä joukkolaskuja ja sopimuslaskutusta asiakkaan tarvitsemassa laajuudessa eli esim. ylläpito- ja vuokralaskujen laatiminen on automatisoitu ja laskuaihio luodaan myyntilaskuksi vaivattomasti.

Ja mikä parasta: kirjanpito ja palkanlaskenta voidaan tehdä samassa kannassa, jolloin ulkoistaessasi palvelut näet kaiken mitä tilitoimisto on tehnyt tai jättänyt tekemättä. Tämä myös mahdollistaa palvelujen laajan ulkoistamisen, sillä voit päättää mitä ehdit tai haluat itse Procountorissa hoitaa ja loppu on tilitoimiston vastuulla.

Kenelle Procountor soveltuu?

Procountor soveltuu hyvin kaiken kokoisille yrityksille, jotka haluavat helpottaa taloushallinnon rutiinejaan ja seurata talouttaan reaaliaikaisesti. Ohjelma on kokonaisuudessaan varsin laaja dokumentaatioiden säilyttämistä myöten, mutta se skaalautuu yhden hengen yrityksen tarpeista aina ison pörssiyhtiön vaatimiin toimintoihin.

Miten Procountor kehittyy?

Viimeisen vuoden aikana Procountoriin on luotu BI-raportointia, jolloin saat yhteenvetoja myös määrinä eikä perinteiseen tapaan pelkkinä euroina. Etusivu-uudistuksen myötä ohjelmasta tuli nykyaikaisemman näköinen ja kaikki osaohjelmat löytyvät kätevästi etusivun vasemmasta laidasta. Etusivulle on saatu myös enemmän informatiivista tietoa ja pikalinkkien avulla pääset suoraan toimenpiteitäsi vaativiin osioihin.

Uusin ominaisuus on Finago Sopimuskone. Ohjelmalla voi laatia asiakirjoja valmiiden pikavalintojen avulla, joiden juridiset tekstit ovat juristien laatimia ja auditoimia. Sopimuksia saat oman tarpeesi mukaan räätälöityä ja allekirjoitukset hoituvat näppärästi sähköisellä allekirjoituspalvelulla, jonka jälkeen sopimus tallentuu automaattisesti omalle yritystilillesi. Lisäksi ohjelmassa on mahdollista tarkistaa sopijapuolen luottotiedot ja nimenkirjoittamisoikeus. Palvelusta löytyy mm. hallituksen ja yhtiökokouksen pöytäkirjamallit, osakassopimukset ja kauppakirjamallit. Voiko asiakirjojen laatiminen tulla enää tämän helpommaksi?

TietoAkseli on Procountorin Platina-partneri

TietoAkseli on Procountorin Platina-partneri. Asiantuntijamme opastavat ja kouluttavat itse asiakkaitamme käyttämään ohjelmaa aika- ja kustannustehokkaasti.

Jos haluat kuulla lisää Procountor -ohjelmistosta ja miettiä asiantuntijamme kanssa ohjelman sopivuutta sinun tarpeisiisi, ole meihin yhteydessä myynti@tietoakseli.fi tai puhelimella 010 3472 800.

 

Kirjoittaja Lea Sinivaara