Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Moderni taloushallinto kehittyvälle Polar Metallille

Kuva: Jukka Hautamäki

Polar Metalli Oy on keminmaalainen vuonna 1984 perustettu yritys. Ohutlevytyöstöön keskittyvän yrityksen alkusysäys tapahtui perustajan Tapio Saukon toimesta, kun perinteisen valurautaisen savupellin tilalle oli tarve löytää modernimpi korvaaja. Sitä ei löytynyt, joten se piti tehdä itse. Näin syntyi tuote, jonka menestys jatkuu tänäkin päivänä. Yrityksen kasvaessa ja kehittyessä tuli eteen myös tietojärjestelmien uusiminen. Tuotannonohjausjärjestelmä hankinnan yhteydessä haettiin modernia taloushallinnon osaajaa, jolta odotettiin vahvaa Lemonsoft-osaamista. TietoAkseli valikoitui kilpailutuksessa yhteistyökumppaniksi.

– TietoAkseli vakuutti meidät teknisellä ja taloushallinto-osaamisellaan. Vaikka valinnan ykköskriteerinä oli tuotannonohjausjärjestelmään kytkeytyvän taloushallintojärjestelmän osaaminen, tekniikka ei korvaa ihmisten palvelua ja osaamista. Polar Metalli on kasvava yritys, uusia vientimaita tulee lisää, ja sitä kautta myös kansainvälisen kaupan osaaminen taloushallinnossa on arvossaan, kertoo toimistopäällikkö Lea Åman tilitoimiston valinnasta ja Polar Metallin kehityssuunnasta.

Tällä hetkellä Polar Metallin liikevaihdosta neljännes tulee viennistä. Avainlippu-tunnuksen tuotteilleen saanut yritys luottaa suomalaiseen taitoon ja hyvää maineeseen vienninkin vauhdittajana.

Kokonaisvaltaista yhteistyötä

Taloushallinnon palvelutuottajalta odotetaan paljon. Polar Metallin ja TietoAkselin kohdalla yhteistyö tarkoittaa palkanlaskentaa myöden kattavaa palvelua. Kirjanpitolain säädökset muuttuvat, mutta myös henkilöstöhallintoon liittyvät työlait pitää olla hallussa.

– Yhteistyömme TietoAkselin kanssa alkoi kesken tilikauden kesällä 2018. He hoitivat tietojen siirron vanhasta tilitoimistostamme niin, ettei meidän tarvinnut asialla päätämme vaivata. Sama oman ajan säästäminen on pätenyt muutoinkin arjessa. Kirjanpitäjä pystyy operoimaan Lemonsoft-järjestelmässä reaaliajassa, ja näin vältymme viestittelyltä ja asioiden hoitamisen viiveeltä. Jos jokin asia askarruttaa esimerkiksi kansainvälisessä toiminnassa, saamme TietoAkselin kansainvälisen kaupan asiantuntijalta vastauksen, kuvailee Lea yhteistyömuotoja.

Ennakoivasti, opastaen – suosittelen

Kuten kaikki tietävät, varsinkin kevät 2020 on ollut yrityksille poikkeuksellinen. Yritysten on pitänyt reagoida tilanteeseen toimialasta riippuen eri tavoin.

– TietoAkselilta saamme infoa kirjanpitoon liittyvistä muutoksista. Ennakoiva reagointi on tärkeää, ja se vain korostui pandemian edessä. Saimme TietoAkselilta tietoa koronan vaikutuksesta ja mitä meidän pitää toiminnassamme huomioida, toimistopäällikkö kertaa alkukevään tilannetta.

– Kaikkinensa yhteistyömme TietoAkselin ja yhteyshenkilön kanssa on sujunut hienosti. Omaa aikaa säästyy olennaiseen, ja taloushallinto tulee hoidettua ammattilaisen ja modernin tietojärjestelmän siivittämänä helposti. Uskallan varauksetta suositella TietoAkselia yrityksille yhteistyökumppaniksi, Lea Åman toteaa ilman epäilystäkään.

Kuva: Jukka Hautamäki

Kehittyvä yritys pärjää

Se, että Polar Metalli ja TietoAkseli tekevät yhteistyötä, ei ole vain yksi irrallinen toiminto. Se on Polar Metallin kohdalla valittu tapa toimia yrityksenä modernisti nykyaikaisilla välineillä. Oman toiminnan tehostamisessa on tärkeää, että termi ”kehittyvä metallialan osaaja” ei jää vain sanahelinäksi. Tuotannon robotit, suunnittelun ohjelmistot, toiminnan ohjaus IT-pohjaisesti, taloushallinnon reaaliaikaisuus… Kaikki tämä palvelee työntekijöistä ja markkinoista kilpailtaessa.

Tunkkainen metallipaja on muistoihin jäänyt leima nousujohteisen Polar Metallin kohdalla. Mutta bittien ja datan ohessa on vielä tilaa myös pohjoisen reilulle henkilökohtaiselle palvelullekin.

– Norjasta soitettiin ilmoitusluonteisesti, että sieltä tulee mies hakemaan grilliä. Tervetuloa vaan, Lea Åman toivottaa.

Kasvavan Polar Metallin tuotteista kuluttajille näkyvimpiä ovat Polar Grillit ja Polar savupellit. Yrityksille Polar Metalli tarjoaa ohutlevyistä työstettyjä komponentteja, alusta loppuun tehtyjä tuotteita ja niihin liittyviä suunnittelupalveluja.