Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Työsuhde-edut tukemassa elämäystävällistä työarkea

Lähtökohta työsuhde-eduissamme on aina ollut se, että haluamme niiden tukevan elämäystävällistä työarkea parhaalla mahdollisella tavalla. Yhdistimme viime vuoden aikana voimamme muutaman eri taloushallintoalan asiantuntijayrityksen kanssa, ja yhdistymisen myötä uudistimme myös henkilöstöetumme.

Tavoitteena tasapainoinen arki

Meillä TietoAkselilla kannustetaan aidosti etä- ja hybridityöhön. Kukin saa valita, toki työtehtävien niin salliessa, mikä työnteon muoto itselle sopii parhaiten. Siinä missä yksi tykkää tehdä töitä etänä, kaipaa toinen toimistoelämää – ja kolmannen mielestä paras malli on näiden yhdistelmä. Yksi arvoistamme on ”rehdisti” – sen mukaan elämme avoimuuteen ja luottamukseen perustuvaa työarkeamme, joka mahdollistaa työskentelytapojen valinnanvapauden henkilöstöllemme.

Koska elämään kuuluu muutakin kuin työntekoa, ovat liukuva työaika ja joustavat työnteon tavat meidän tapamme toimia. Tämä mahdollistaa kullekin sopivan työrytmin, työn ja vapaa-ajan sekä perhe-elämän yhdistämisen. Haluamme tarjota henkilöstöllemme mahdollisuuden tasapainoiseen arkeen.

Mikäli työntekijä haluaa työskennellä kokoaikaisesti etänä, voi hän valita laajennetun etätyöedun käyttöönsä. Tällöin toimitamme sähkötyöpöydän, säädettävän työtuolin, näytöt sekä muut tarvittavat työvälineet suoraan kotiovelle.

Kehitämme työpaikkaamme Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -hankkeen mukaisesti. Otamme erilaiset elämäntilanteet huomioon osana työpaikan käytänteitä. Esimerkkinä tästä meillä voi käyttää työterveyshuollon palveluita myös vanhempainvapaan aikana, ja vanhemmilla on käytössä työajan jousto etätyössä, mikäli lapsi sairastuu pidemmäksi aikaa.

Hyvinvointi on kaiken A ja O

Tarjoamme työntekijöillemme lakisääteisiä määräyksiä laajemmat työterveyshuollon palvelut sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen. Sen lisäksi työntekijöidemme käytössä on lounas-, liikunta- hieronta- ja hammashoitoetu. Näitä etuja voi käyttää haluamallaan tavalla verotusarvojen puitteissa. Ne tietoakselilaiset, jotka työskentelevät mieluiten toimistolla, saavat valintansa mukaan vielä työsuhdematka- tai pysäköintiedun.

Työergonomiaa tukemaan säädettävien sähköpöytien lisäksi meillä on Cuckoo Workout -taukoliikuntasovellus, joka on saanut työntekijöiltämme paljon kiitosta!

Mukana elämän eri käänteissä

Kannustamme oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Jos työntekijä suorittaa tutkinnon työnteon ohessa, maksamme tästä rahallisen palkkion. Lisäksi muistamme lahjalla naimisiinmenon tai parisuhteen rekisteröitymisen yhteydessä, eläkkeelle jäädessä, merkkipäivinä ja kun perheeseen tulee vauva tai lemmikki. Isovanhempia ei myöskään unohdeta vauvan syntyessä – isovanhemmille on luvassa isovanhempainvapaata! Kun työsuhdetta TietoAkselilla on kertynyt yli 5 vuotta, on oikeutettu ylimääräisiin vapaapäiviin.

Käytössämme on myös erilaisia vinkkipalkkiomalleja. Vinkatessa meille uuden työystävän, voi saada rekrytointipalkkiota ja myyntivinkkipalkkiota maksetaan puolestaan, kun saamme työntekijän vinkistä uuden asiakkaan tai lisämyyntiä nykyiselle asiakkaalle.

Yhdessä virkistäytyminen tuo lisävirtaa

Jotta työarkemme ei olisi pelkkää työntekoa ja tutustuisimme lähemmin työystäviimme, virkistäydymme säännöllisesti yhdessä. Meillä on tapana järjestää virkistyspäiviä sekä pikkujouluja joka vuosi toimipisteittäin 12 eri paikkakunnalla. Lisäksi kerran vuodessa aktiivinen virkistystiimimme järjestää koko henkilöstölle yhteisen henkilöstöpäivän, joka esimerkiksi viime vuonna vei meidät viettämään yhteistä aikaa Havaiji-teemalla Itämeren aalloille.

Hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara

Työsuhde-etujen tärkein tehtävä on varmistaa henkilöstömme hyvinvointi. Olemme pyrkineet työsuhde-etuja pohtiessamme ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin eri elämäntilanteissa olevat työntekijät – onhan meitä tietoakselilaisia jo yli 300 ympäri Suomen! Jotta työsuhde-etumme pysyvät houkuttelevina ja ajantasaisina, otamme henkilöstöltämme palautetta eduista vastaan ja päivitämme tarjontaa tarpeen ja työelämän muutosten mukaan.


Millainen TietoAkseli on työpaikkana?

Haluatko kuulla meistä lisää? Tutustu elämäystävälliseen työpaikkaan.

TietoAkseli työnantajana