Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Verkostoituminen on yrittäjän etu

Verkosoituminen on yrittäjän etu

Verkosto-osaaminen on yrittäjyyden ytimessä. Pelkkä käyntikorttien pinkka tai LinkedIn-kontaktien määrä ei vielä kerro todellisesta verkostoitumisesta. Miten verkostoituminen tuottaa aitoa hyötyä yritystoiminnalle?

Verkosto lisää turvaa ja liiketoimintamahdollisuuksia

Yrittäjän elämä on usein hektistä ja paikoin myös yksinäistä. Yrittäjien verkostojen kehittymisestä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta väitellyt Raija Leskinen huomasi tutkimuksessaan, että verkostot ovat erityisesti yksinyrittäville tärkeä voimavara.  Verkosto tukee yrittäjää ja auttaa jaksamaan.

Verkostoituminen nähdään myös yhtenä mahdollisuutena kehittää uusia toimintoja ja palveluja sekä luoda kilpailuetua. Leskisen tutkimuksessa yrittäjät loivat verkostoyhteistyön avulla uusia liiketoimintamahdollisuuksia konkreettisesti muun muassa tekemällä yhteisiä tarjouksia sekä kehittämällä tuotteita ja palveluita.

Yhteistyö voi lisätä uskottavuutta potentiaalisen asiakkaan silmissä ja auttaa menestymään paremmin kilpailutuksissa. Entäpä liidien ja asiakkuuksien välittäminen verkoston kautta. Hyvä etu sekin. Verkostoitumalla on mahdollista myös vaikkapa rakentaa yrityskuvaa sekä asiantuntijaprofiilia tai tehdä yhteistyötä markkinointiviestinnässä.

Toimiva yhteistyö – vahvempi verkosto

Verkosto ei synny itsestään. Sen luominen ja kehittäminen edellyttää motivaatiota ja halua tehdä yhteistyötä. Jokainen yrittäjä on  verkostoinut jotenkin. On yhteistyötä toimittajien, alihankkijoiden tai muiden yrittäjien kanssa. Välillä onkin tarpeen pohtia mitä mahdollisuuksia näissä olisi laajentaa tai syventää yhteistyötä. Aina ei tarvitse mennä merta kauemmas kalaan.

Digitalisoitumisen myötä on mahdollista muodostaa verkostoa myös virtuaalisesti. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Esimerkiksi LinkedInissä ammatillisten verkostojen luominen ja ylläpitäminen on helppoa ja suositeltavaa. Ajasta tai paikasta riippumatta voidaan keskustella, ideoida ja antaa tukea toisille tietyn teeman ympärille rakennetuissa ryhmissä.

Verkostoitumisen voima perustuu ihmisten väliseen vuorovaikutukseen, hyvään sisältöön ja aidon lisäarvon luomiseen. Vahvassa verkostossa jäsenet tavoittelevat oman edun sijaan yhteistä hyötyä.

Verkostoituva taloushallinto

Tilitoimistojen tehtävä voi nykyisin olla lakisääteisten velvollisuuksien hoitamisen lisäksi myös asiakkaan liiketoiminnan kehittäminen ja taloudellisen kasvun tukeminen. Se edellyttää meiltä oman osaamisemme lisäksi myös vahvaa verkostoa. Verkostoomme kuuluu esimerkiksi tilintarkastustoimistoja, ohjelmistoyrityksiä, konsulttiyrityksiä, liikepankkeja, oppilaitoksia ja lakitoimistoja.

Pidämme muun muassa paljon yhteisiä tilaisuuksia ja webinaareja verkostomme kanssa. Tavoitteenamme on tuoda näkyväksi omia käytäntöjämme, jakaa parhaita vinkkejämme ja lisätä ymmärrystä siitä, miten esimerkiksi digitaalinen yrityshallinto toimii ja luo lisäarvoa.

Tule mukaan keskustelemaan taloushallinnon tulevaisuudesta! Tilaa sivun alalaidasta uutiskirjeemme ja pysyt ajantasalla verkostomme tapahtumista. Seuraile meitä myös somessa.

 TietoAkseli sosiaalisessa mediassa:

Facebook
Linkedin
Twitter
Instagram

 

Kirjoittaja Suvi Vilokkinen-Määttä.

 Blogiteksti on julkaistu alun perin 26.1.2016 ja sitä on päivitetty 2.8.2018.