Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Bisnes kasvaa, kun ihminen kasvaa – mistä keinot kasvun tukemiseen?

bisnes kasvaa kun ihminen kasvaa

Millainen näkökulma työn tekemiseen ja liiketoimintaan sinua, lukijani, puhuttelee? Oletko kiinnostunut täysin uudesta alusta, uudistumaan pitkäjänteisesti ja laaja-alaisesti? Vai haluatko ottaa pieniä ja konkreettisia kehitysaskeleita kohti seuraavaa vaihetta tai ongelmasi ratkaisua? Onko näkökulmasi henkilökohtainen, tiimin vai kokonaisen liiketoiminnan laajuinen? Entä tiedätkö jo, mikä seuraava vaihe on vai onko se vasta hahmottumassa?

Saatat toki lukea tätä monesta muustakin syystä kuin toimintasi kehittämisen näkökulmasta. Minä voin vain arvailla tulokulmaasi, en tunne sinua enkä elämääsi. Sinä itse sen sijaan olet oman elämäsi, työsi ja tekemisesi asiantuntija – ja siis paras henkilö tekemään päätöksiä ja tarttumaan toimeen.

Mitä ihmisen kasvu vaatii?

Jokainen esittämistäni kysymyksistä johtaa saman ratkaisun, ihmisen kasvun, äärelle. Se, mitä kaikkea se vaatii, keiltä kaikilta ja missä aikataulussa, ratkeaa ajan kanssa. Olennaista on nyt tarttua toimeen ja lähteä liikkeelle, tehdä pieniä kokeiluja ja alkaa jakaa muiden kanssa. Miksikö? Koska muuten et saa koskaan selville, mitä tapahtuisi ja mitä voisit saavuttaa. Matkan varrella saatat saada itse flow-kokemuksia, rakentaa tuottavampaa bisnestä ja tulla muokanneeksi maailmaamme hyvinvointiyhteiskunnan suuntaan.

Miten löydän keinot kasvun tukemiseen?

Laajemmin tarkastellen yksilö itse on paras löytämään ratkaisut oman kehittymisensä ja tavoitteensa saavuttamisen tueksi. Sama pätee niin sinuun itseesi, lähimpiin työtovereihisi kuin hyvin erilaisella arvopohjalla toimivaan, sinulle kokonaan vieraaseen henkilöön jossakin kaukana sinusta. Kun alat konkreettisesti tehdä asioita omien arvostustesi suuntaan, löydät keinot  toimintasi tehostamiseen. Ratkaiset silloin yleensä monia asioita, kuten työn ja oman elämän yhteensovittamisen haasteita ja alat kehittämään itseäsi yhdessä muiden ihmisten kanssa.

Konkreettiset toimet, joihin ihmiset ryhtyvät, ovat hyvin erilaisia ja jokainen syntyvä tarina on uniikki, niin kuin nämäkin tositarinat:

  • ”Päätän perustaa yrityksen ja aloitan tuotekehitysprojektin.”
  • ”Vien elämäntaparemontin uudelle tasolle.”
  • ”Alan työstämään omaa ajankäytön hallintaa ja työasioiden jättämistä työpaikalle”
  • ”Karsin ja selkeytän asioita: työtehtäviä, ajatuksia ja tavoitteita, kodin askareita ja sosiaalisia kontakteja. Pyrin tekemään asioita kerralla loppuun”

Miten kasvu heijastuu yrityksen tulokseen?

Kaikki tämä tuottaa ennen pitkää ja usein nopeastikin ihmisen kasvua, joka tuntuu ja näkyy käytännössä onnistumisena, hyvinä fiiliksinä, myönteisenä palautteena ja konkreettisina muutoksina arjessa. Se heijastuu bisneksen kasvuun, näkyen parempana asiakastyytyväisyytenä ja suurempina tulosta mittaavina lukuina pitkällä tähtäimellä. Kaikkein pehmein tuottaa siis lopulta kaikkein kovimpia tuloksia.

 

Kirjoittaja: Elina Lillstrang, kasvupsykologi ja toinen GLOWUP-menetelmän kehittäjistä.

Uusi GLOWUP-menetelmä on rakennettu palvelemaan yksilön kehittymistä hänen itsensä, työnantajansa ja yhteiskunnan – kaikkien meidän yhteiseksi – hyväksi. Järjestimme maksuttoman webinaarin 25.10.2017.  Katso webinaaritallenne tästä ja saat lisää taustatietoa, kuulet konkreettisia vinkkejä ja alat hahmottaa, mitä ihmisen kasvu voisi sinun toimintaympäristössäsi ja elämäntilanteessasi tarkoittaa käytännössä.