Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Fuusiosta vauhtia Luxid Groupin kasvuun

Tavoitteena kasvu ja unelmana kuulua Euroopan datavetoisten markkinointitoimistojen kärkikastiin. Näistä lähtökohdista B2B-markkinoinnin ja markkinoinnin teknologioiden asiantuntija ID BBN lähti kartoittamaan eri vaihtoehtoja yrityksensä kasvupolulle. Lopulta syntyi ajatus, että nokka kohti lopputulosta saavutettaisiin sulauttamalla kaksi pitkäaikaista yhteistyökumppania yhteen. Monien skenaarioiden ja valmistelujen jälkeen ID BBN ja markkinointiteknologian ja digitaalisen suunnittelun asiantuntija Luxus Worldwide yhdistyvät 4.4.2022 ja uusi yritys toimii nykyisin nimellä Luxid Group Oy.

Ennen itse konkreettisia sulautumisjärjestelyjä ID BBN ja Luxus tekivät perusteellisen pohjatyön pohtimalla, tutkimalla ja ennakoimalla, mitä fuusio tarkoittaisi niin palvelutarjonnan, markkinan, asiakkaiden kuin henkilöstön näkökulmasta. Pian havaittiin, että peruslähtökohdiltaan yhdistyminen näytti kaikin puolin kannattavalle ja positiiviselle ratkaisulle.

– Sekä laskelmat että tunnepuoli osoittivat, että usko tulevaan yhdessäeloon ja menestykseen ovat suuremmat kuin sen riskit, ID BBN:n entinen toimitusjohtaja ja Luxid Groupin hallituksen puheenjohtaja Timo Kruskopf kiteyttää.

Fuusiossa eteneminen oli selkeää

Kun päätös oli tehty, päästiin ID BBN:llä ja Luxuksella käsiksi fuusion käytännön järjestelyihin. TietoAkseli oli hoitanut Luxuksen talous- ja palkkahallintoa jo vuodesta 2014 ja yritys oli luottanut jo aikaisemmin TietoAkselin asiantuntijapalveluihin, joten TietoAkseli tuntui luontaiselle ja luotettavalle valinnalle puolueettomaksi ja asiantuntevaksi yhteistyökumppaniksi myös tulevaan sulautumiseen.

– TietoAkseli otti hyvän ryhdin sulautumisen järjestelyistä. He tunsivat jo suurimmaksi osaksi Luxuksen puolen asiat, jotka olivat konsernimallista johtuen hiukan mutkikkaampia kuin ID BBN:n yhden yrityksen suoraviivaiset talousluvut. Näin pääsimme helpommin ja nopeammin liikkeelle yritysjärjestelyssä, Kruskopf muistelee.

TietoAkselin asiantuntijan Arto Saarisen (KHT) työ alkoi taseenmukaisen arvonmäärittelyn prosessilla. Hän syventyi taseen eri eriin ja selvitti, mitä asioita tulee hoitaa ja selvittää ennen kuin fuusiota voitiin toteuttaa. Tästä päästiin Kruskopfin mukaan kiinni hyvään työjärjestykseen, jota Arto hoiti yhteistuumin Luxuksen talousjohtajan Eija Heikkilän kanssa.

– Huolehdimme yhteistyössä Arton kanssa, että tietyt ihmiset, joiden kuului tehdä tiettyjä päätöksiä tietyssä kohtaa fuusioita, myös tekivät ne. Meillä oli Arton kanssa hyvä dialogi, Heikkilä kuvailee yhteistyön luonnetta.

Vankka asiantuntemus vei fuusion onnistuneesti maaliin

Sekä Timo että Eija kiittelevät TietoAkselin vero- ja yhtiöoikeudellista tiimiä asiantuntevasta ja erittäin hyvin hoidetusta työstä.

– Heillä oli selkeästi kokemusta ja näkemystä siitä miten tällaisia asioita pitäisi tehdä. Arto tiesi täsmälleen millä aikataululla asioita tulee saada aikaiseksi ja miten valtion byrokratia käsittelee asiat. Hänen ammattitaitonsa avulla vältimme varmasti monta ansaa ja saimme asiat lutviutumaan oikeassa aikataulussa, Kruskopf kertoo.

– Olen tyytyväinen, että pysyimme hyvin aikataulussa. Kaikki hoitui näkökulmastani oikein hyvin ja mallikkaasti. Hyödynsimme myös TietoAkselin verotuksen osaamista ja voin hyvillä mielin suositella vero- ja yhtiöoikeudellisen tiimin osaamista muillekin yrityksille. Heidän työstään välittyy selvästi, että heillä on toimialatuntemusta monelta eri toimialalta, Heikkilä täydentää.

Uuden yrityksen tulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta.

– Yhdistyminen on sujunut erittäin positiivisessa tähän mennessä. Ne riskit, joita ennakoimme matkan varrella tulevan eteen, eivät ole realisoituneet ja pelkotilat ovat hälventyneet tässä yhdessä tekemisen aikana, Krupskopf kuvailee tunnelmia.

TietoAkseli jatkaa myös Luxid Groupin talous- ja palkkahallinnon hoitamista.

 

Luxid Group on datavetoinen täyden palvelun markkinointitoimisto. Palveluvalikoima kattaa analytiikan, teknologian, luovuuden ja strategisen johtamisen.