Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Interim-talouspäällikkö paikkasi Tampereen Raitiotien tilapäistä osaajavajetta

Kuva: Tampereen Raitiotie Oy, kuvaaja Pasi Tiitola

Jokainen yritys kohtaa jossain vaiheessa harmillisen tilanteen, jolloin avainhenkilö lähtee etsimään uusia haasteita yrityksen ulkopuolelta. Kun keväällä 2022 Tampereen Raitiotie Oy:n talous- ja hallintopäällikkö irtisanoutui, aloitettiin yrityksessä punnita eri vaihtoehtoja uuden osaajan rekrytointiin liittyen.

Talouspäällikön ja taloushallinnon rooli on yrityksessämme merkittävä, koska meillä on paljon suuria vastuita: meillä on isot hankkeet menossa, taseessa on yli 300 miljoonaa euroa tavaraa ja rakennamme raitiotien kakkososaa, toimitusjohtaja Pekka Sirviö avaa talouspäällikön merkitystä yrityksessä.

Haastava aika rekrytoinnille

Ajatus uuden talouspäällikön rekrytoinnista juuri ennen kesää ja kesälomia ei tuntunut järkevälle. Toisaalta toiminnan pyörittäminen kesän yli ilman talouspäällikköä ei myöskään ollut vaihtoehto Tampereen Raitiotielle. Siksi yrityksessä päätettiin hoitaa tilapäinen talouspäällikön tarve Interim-talouspäällikköpalvelun kautta. Tarjouksia alettiin pyytää nopeasti, jotta lähtevä talouspäällikkö ehtisi perehdyttää Interim-talouspäällikön talon tapoihin ennen lähtöään.

Kuten tällaisissa tilanteissa on tapana, meillä oli kiire löytää sopiva henkilö. TietoAkseli pystyi vastaamaan hyvin nopeasti tarpeeseemme. Arvostimme erityisesti, että TietoAkseli osoitti meille jo tarjousvaiheessa tietyn henkilön, joka tulisi hoitamaan tehtävää. Meidän ei tarvinnut käydä läpi sitä, että ”kyllä meillä on osaajapoolissa henkilöitä, joista joku sitten tulee tekemään tehtävää”. Kaiken lisäksi henkilö oli mielestämme sopiva tehtävään, Sirviö kuvailee syitä, miksi Tampereen Raitiotie valitsi TietoAkselin palveluntarjoajaksi.

TietoAkselin asiantuntija Olli Huovinen sulautui osaksi Tampereen Raitiotien taloustiimiä juhannusviikolla. Tehtäviin kuului niin sisäisen kuin ulkoisen laskennan tehtäviä kuten talousraportointia, budjetointia, kustannusten ennustamista, kirjanpidon oikaisua ja tarkastusta, kassavirranhallintaa ja projektiseurantaa.

Yrityksen arki jatkaa rullaamistaan

Tampereen Raitiotie aloitti vakituisen talouspäällikön rekrytointiprosessin heti kesälomien jälkeen. Kun uusi talouspäällikkö aloittaa työtehtävänsä joulukuussa, on Huovisen vuoro siirtää kapula eteenpäin ja perehdyttää uusi henkilö tehtäviinsä.

Olemme olleet tyytyväisiä TietoAkselin tarjoamaan Interim-talouspäällikköpalveluun. Se on ollut selväpiirteistä ja yhteistyö on sujunut erittäin hyvin. Palvelun avulla arki on jatkanut rullaamistaan kuten aikaisemminkin ja tehty työ on ollut luvatun kaltaista ja luotettavaa. Lisäksi arvostan, että saimme aloitettua yhteistyön nopeasti, Sirviö summaa kokemuksiaan.

 

Tampereen Raitiotie Oy vastaa Tampereen raitiotieinfrastruktuurin rakentamisesta, kalustohankinnasta ja rahoituksen järjestämisestä sekä raitiotiejärjestelmän toimivuudesta. Tutustu yritykseen >>


Olisiko yrityksessäsi tarvetta väliaikaiselle Interim-talouspäällikölle?

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää.

Soita 010 3472 898   Lähetä sähköpostia