Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Vauhtia ja menestystä kilparadalla sekä yritysmaailmassa

Mikko Eskelinen on kilpa-autourheilija, monialayrittäjä ja sijoittaja. Vuosien varrella TietoAkselin palvelut ovat Eskeliselle tulleet laajasti tutuiksi: hänen yrityksensä ovat käyttäneet niin talous- ja palkkahallinnon palveluita kuin erilaisia neuvontapalveluita esimerkiksi yritysmyyntien ja -järjestelyjen yhteydessä.

Yritysmaailmassa Eskelinen tunnetaan parhaiten menestyksestään katsastusalalla. Alan vapautuessa kilpailulle 1990-luvun puolivälissä, hän perusti ensimmäisten yrittäjien joukossa yksityisen katsastusaseman Suomeen. Hän oli myös mukana perustamassa menestynyttä K1-katsastus -ketjua, joka myytiin vuonna 2006 espanjalaiselle katsastus- ja tarkastusalan yritykselle.

Vuonna 2010 hän lähti luotsaamaan uutta Plus Katsastus -ketjua yhdessä Marko Aavikon, Pasi Tenhon ja Jukka Tervolan kanssa. Viimeisin iso liike yritysmaailmassa on ollut jätehuoltoyhtiö Sihvari Oy:n myynti Lassila & Tikanojalle vuonna 2021, missä TietoAkseli toimi Eskelisen neuvonantajana.

– TietoAkseli on ollut neuvonantaja ja tärkeä kumppani minulle kaikessa ja olemme tehneet kovia juttuja yhdessä. Parasta yhteistyössä TietoAkselin kanssa on ollut menestys ja että olen saanut aina apua, kun olen sitä tarvinnut. Sieltä on tullut todella hyvää tietoa ja lukuja johtamisen tueksi, mikä on kyllä helpottanut yrityksen johtamista ja sitä kautta hyviin tuloksiin pääsemistä, Eskelinen kuvailee yhteistyötään TietoAkselin kanssa.

Autourheilussa ja taloushallinnossa on paljon samaa

Kova työ on tuottanut tulosta myös autourheilun saralla: Eskeliseltä löytyy useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia ja lukuisia palkintokoroke- ja mitalisijoituksia. Kilpailutoimintaan hän osallistuu yrityksensä GTM Motorsportin kautta. Eskelisen mielestä taloushallinnolla on tärkeä rooli liiketoiminnan johtamisessa. Hän näkeekin useita yhteneväisyyksiä kilpa-autoilussa ja yritysten pyörittämisessä.

– Taloushallinto on kuin auton moottori: se pitää firman käynnissä ja antaa parhaan vauhdin yritykselle kasvuun. Kun taloushallinto on hoidettu hyvin, on oikeiden lukujen pohjalta helppo johtaa yritystä ja yrityksellä on hyvä pohja lähteä baanalle eli menestymään ja hoitamaan asiakkuuksia hyvin, hän kertoo.

Eskelinen voi jatkossakin luottavaisin mielin keskittyä määrätietoisesti sekä autourheilun ammattilaisuraansa että yritysten johtamiseen, kun hän tietää TietoAkselin huolehtivan varmoin ottein hänen yritystensä taloushallinnosta.

– Suosittelen TietoAkselia yritysten taloushallinnon kumppaniksi, sillä se on tuonut tukea ja apua moniin asioihin, mitä matkan varrella on tullut eteen. Olen itse toiminut TietoAkselin kanssa jo 30 vuotta ja aika monta hyvää nuottia on tullut matkan varrella sieltä, hän toteaa tyytyväisenä.