Uutiset

Palaa uutisiin

MB Rahastot tukemaan TietoAkselin kasvua

TietoAkseli Groupin pääomistajaksi tulee 30.4.2021 allekirjoitetun yritysjärjestelyn myötä kotimainen pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot. TietoAkselin perustajat Mikko ja Sari Akselin sekä heidän lapsensa Samuel ja Elisa Akselin jatkavat yhtiön merkittävinä omistajina ja Samuel Akselin yhtiön toimitusjohtajana.

 

Mikko ja Sari Akselin perustivat TietoAkselin vuonna 1991, jonka jälkeen yhtiö on perheyrityksenä kasvanut tasaisesti jo 30 vuoden ajan laajentaen samalla palvelutarjontaansa rohkeasti. Nykyisin TietoAkseli tekee 10 miljoonan euron liikevaihtoa ja työllistäen 140 asiantuntijaa seitsemällä eri paikkakunnalla. Tekemisen ytimessä on laadukas työ ja kasvollinen palvelu, josta halutaan pitää kiinni tulevaisuudessakin. Laaja palvelutarjonta, osaava henkilöstö ja moderni teknologia yhdessä auttavat TietoAkselin asiakkaita saavuttamaan liiketoiminnalle asetettuja tavoitteita pitkällä ja lyhyellä tähtäimellä.

”TietoAkseli on Suomen johtavia taloushallintoalan yrityksiä. Yhtiössä on voimakas kehittymisen ja uudistumisen halu, jotta se voisi olla nyt ja tulevaisuudessa visionsa mukaisesti paras paikka yrityksille ja asiantuntijoille. Tavoitteenamme on tukea TietoAkselin yrittäjiä ja johtoa tuomaan yhä useamman asiantuntijan osaksi TietoAkselin osaavaa henkilöstöä ja sitä kautta mahdollistaa liiketoiminnan kasvu, pitäen kuitenkin kiinni TietoAkselin vahvasta ytimestä eli asiakaslähtöisyydestä ja kasvollisuudesta”, kertoo partneri Kimmo Vanne MB Rahastoista.

Uuden pääomistajan tuoman kokemuksen ja leveämpien hartioiden avulla TietoAkselin johto aikoo seuraavien vuosien aikana panostaa voimakkaasti yhtiön kasvattamiseen ja kehittämiseen. Kasvun toteuttamiseksi tullaan lanseeraamaan uusia palveluja ja harkitsemaan myös yritysostoja.

”Olemme aina halunneet tarjota parhaan mahdollisen paikan asiantuntijoillemme ja asiakkaillemme onnistua. Näemme tulevaisuudessa merkittäviä kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksia, joiden tavoittelemiseksi halusimme vahvistaa yhtiön omistuspohjaa. Meille oli tärkeintä löytää kumppani, joka jakaa kasvollisen perheomistajuuden päälle rakentamat arvomme ja halumme olla aidosti asiantunteva ja asiakaslähtöinen organisaatio. Olen vakuuttunut, että MB Rahastot on meille oikea kumppani jatkamaan perheyhtiömme tarinaa ja tuomaan meille lisää osaamista ja resursseja kehittämään palveluistamme entistäkin laajempia ja laadukkaampia”, toteaa toimitusjohtaja Samuel Akselin TietoAkselista.

Kaupan toteutuminen ei edellytä viranomaiskäsittelyä ja kaupan voimaantulon odotetaan tapahtuvan toukokuun 2021 aikana.                 

 

Lisätietoja:

Samuel Akselin
toimitusjohtaja
TietoAkseli Group
010 3472 874,
samuel.akselin@tietoakseli.fi

Kimmo Vanne
Partneri
MB Rahastot
040 552 8398,
kimmo.vanne@mb.fi

 

TietoAkseli on vuonna 1991 perustettu suomalainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa talous- ja henkilöstöhallinnon, tilintarkastuksen ja yritysjärjestelyiden ratkaisuja pk-yrityksille ja organisaatioille. TietoAkselin liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja yritys palvelee Suomessa seitsemällä paikkakunnalla 140 asiantuntijan voimin. www.tietoakseli.fi

MB Rahastot on vuonna 1988 perustettu johtava suomalainen pääomasijoittaja. MB hallinnoi yhteensä 0.5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat pääasiassa johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimintansa aikana MB on sijoittanut menestyksekkäästi noin 40 keskisuureen yhtiöön Pohjoismaissa. www.mb.fi