Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Urapolut kuljettivat takaisin TietoAkselille: Kirsin tarina

Kirsi Oikkonen työskentelee parhaillaan TietoAkselilla järjestelmä- ja käyttöönottokonsulttina.

Kirsi Oikkonen työskentelee parhaillaan TietoAkselilla järjestelmä- ja käyttöönottokonsulttina. Mutta mennäänpä muutama askel taaksepäin, niin kuulet, miten Kirsi on tähän rooliin päätynyt.

Vuonna 2017 Kirsi viimeisteli opintojaan ja tuli TietoAkselille tekemään työharjoittelua. Harjoittelun päätyttyä Kirsi jäi kesätöihin, jonka jälkeen hänet vakinaistettiin kirjanpitäjän tehtäviin. Tuolloin Kirsi hoiti myös mm. projektipäällikön tehtäviä, toimi luottamusmiehenä ja oli mukana erilaisissa sisäisissä kehitysprojekteissa. Hän viihtyi roolissaan viitisen vuotta, kunnes mielessä alkoi kyteä ajatus, että nyt olisi aika nähdä muitakin työnantajia ja erilaisia työnkuvia. Hän halusi tutustua lähemmin ohjelmistomaailmaan ja myös asiakkaiden kouluttaminen kiinnosti. Niinpä hän päätyi yhden TietoAkselin ohjelmistokumppanin, Lemonsoftin, sovellusasiantuntijaksi. Lemonsoftilla Kirsi auttoi asiakkaita ERP:n käyttöönotossa katsellen asioita erityisesti taloushallinnon näkövinkkelistä.

Vahvuudet käyttöön monipuolisesti

Puolitoista vuotta ja monta kokemusta rikkaampana Kirsi mietti jälleen uutta ja inspiroivaa askelta urallaan. Hänen haaveenaan oli päästä käyttämään hyväkseen vahvuuksiaan sekä taloushallinnon että ohjelmisto-osaamisen suhteen. Ja kun TietoAkselilla aukesi aivan uusi rooli Lemonsoftin järjestelmä- ja käyttöönottokonsulttina, oli se kuin tehty Kirsille!

”Nykyinen roolini on uusi ja todella kaivattu. Meillä TietoAkselilla panostetaan Lemonsoftiin – hoidan taloushallinnon käyttöönotot kokonaisuudessaan ja tuotan asiakkaille konsultointipalvelua. Tuen ja autan ohjelmiston käytön kanssa sekä ongelmatilanteiden selvittelyssä niin sisäisesti kuin asiakkaille päin. Toimin myös pääkäyttäjänä Lemonsoftissa”, kertoo Kirsi ja jatkaa: ”Nyt minulla on sellainen olo, että olen oikeassa paikassa tekemässä oikeita asioita, ja pääsen hyödyntämään parhaalla tavalla osaamistani ja ammattitaitoani!”

”Aiemmassa työpaikassa huomasin kaipaavani taloushallintoa ja koen, että tilitoimisto työympäristönä on lähempänä omaa vahvuusaluettani. Olen kiitollinen Lemonsoftilla työskentelyn aikana saamastani ohjelmiston syvällisestä osaamisesta, siitä on merkittävästi apua nykyroolissani. Olen todella tyytyväinen nykyisiin työtehtäviini ja rooliini – todellinen lottovoitto etten sanoisi”, kertoo silmin nähden tyytyväinen Kirsi nykytyöstään.

Kannattaako vanhaan palata?

Mitä neuvoja Kirsi antaisi työnhakijalle, joka miettii aiempaan työpaikkaansa palaamista? ”Kannattaa miettiä niitä alkuperäisiä lähdön syitä ja toisaalta taas niitä hyviä asioita, joita on jäänyt kaipaamaan. Se mitä pitää tärkeänä työnantajassa ja työyhteisössä vahvistuu, kun näkee useita eri työympäristöjä. TietoAkselilla arvostan suuresti yhteisöllisyyttä. Sosiaalisena ihmisenä olen vaihtanut viime aikoina etätyön liki kokoaikaiseen toimistolla työskentelyyn”, naurahtaa Kirsi.

Kirsin tapauksessa paluu vanhalle työnantajalle on vastannut odotuksia. Rooli on aivan uusi ja hänellä on vapaat kädet toteuttaa sitä parhaansa mukaan. ”TietoAkselilla vastaanotetaan uusia ideoita ja ehdotuksia – luotetaan ammattitaitoon”, Kirsi kiittelee.

TietoAkselilla henkilöstö on voimavara, ei resurssi

Parasta TietoAkselilla Kirsin mukaan on se, että henkilöstöstä välitetään aidosti. ”Henkilöstö on meillä voimavara, ei resurssi”, kertoo Kirsi lämpöä äänessään. ”Kun palasin keväällä TietoAkselille, tuntuu kuin olisin kotiin palannut. Väitän, että TietoAkseli on paras tilitoimisto olla töissä, täällä on ihmisten oikeasti hyvä olla.”

”Sen lisäksi, että meillä TietoAkselilla henkilöstö on kaiken keskiössä, myös sisäiset prosessit ovat kunnossa, asioita kehitetään ja opitaan koko ajan uutta. Esihenkilötyöhön panostetaan myös tosi paljon”, hän kertoo.

”Minulla on sellainen olo, että tässä on hyvä olla juuri nyt”, summaa Kirsi tyytyväisenä.

 


Lue lisää TietoAkselista työnantajana ja tutustu avoimiin työpaikkoihimme!

TietoAkseli työnantajana Katso avoimet työpaikat