Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Anni Laulainen: Työtarjous oikeaan aikaan sai kiinnostumaan HR-asiantuntijan työstä TietoAkselilla

Anni Laulainen työskentelee HR-palvelutiimissä asiantuntijana TietoAkselin Jyväskylän toimipisteessä. Anni haki TietoAkseliin töihin jo vuonna 2019. Sopiva sauma yhteistyölle tuli lopulta seuraavan vuoden puolella ja hän aloitti työnsä TietoAkselissa toukokuussa 2020.

– Olin hakenut töihin TietoAkseliin jo aiemmin, mutta silloin aika ei ollut vielä sopiva. Myöhemmin TietoAkselin HR Business Partner otti yhteyttä uudelleen ja kysyi olisinko nyt kiinnostunut palkanlaskennan asiantuntijan työtehtävästä. Työtarjous sattui tulemaan hyvään saumaan ja päätin tarttua tilaisuuteen, Anni kertoo.

Palkanlaskijan työssä on substanssin lisäksi hallittava myös ohjelmistot

Anni tuottaa asiakkaillemme palkanlaskentapalveluita sähköisen taloushallinnon ohjelmistoilla, Netvisorilla ja Procountorilla, hoitaa palkanlaskennan haltuunottoja sekä neuvoo asiakkaita päivittäisissä kysymyksissä. Hän on pitänyt myös ohjelmistokoulutuksia asiakkaillemme sekä avustaa pääkäyttäjänä työkavereitaan ohjelmistojen käytössä.

– TietoAkselilla työskennellessäni on tullut paljon vastaan sellaisiakin asioita, joihin en ole ennen törmännyt, kuten kansainväliset asiat ja täysin sähköinen taloushallinto, sillä tulen ns. paperisesta maailmasta. Joka päivä oppii paljon uutta, Anni toteaa.

Lisäksi Anni kertoo, että TietoAkseli tukee hyvin henkilöstönsä kouluttautumista.

– Olen tällä hetkellä mukana suorittamassa PHT-tutkintoa. Se on Taloushallintoliiton palkkahallinnon asiantuntijatutkinto ja merkki korkeasta palkkahallinnon osaamisen tasosta. Syksyllä tavoitteenani on päästä PHT-tentti läpi, Anni kertoo.

Hyvä työilmapiiri ja työnantajan joustavuus auttaa jaksamaan

Laajat etätyömahdollisuudet antavat paljon joustavuutta päiviin ja siitä Anni kiitteleekin TietoAkselia. Poikkeuksellisena aikana uuteen työyhteisöön siirtyminen ei kuitenkaan ole välttämättä niin helppoa.

– Asiakkaat sekä työkaverit ovat olleet todella kivoja. Aluksi jännitin, että miten pääsen uuteen työporukkaan mukaan, mutta varsinkin viestintä- ja yhteistyöalusta Microsoft Teams on mahdollistanut tutustumisen etänäkin ja olen mielestäni päässyt hyvin sisälle. Olen myös muutaman kerran käynyt toimistolla ja päässyt työkavereiden kanssa yhdessä lounaalle, Anni kertaa.

Mukava työilmapiiri sekä henkilökohtaisesti ja asiakastyytyväisyyskyselyiden kautta saatu positiivinen palaute asiakkailta pitää Annin motivaatiota yllä.

– Myös se, että teemme tärkeää työtä motivoi minua päivittäin, hän jatkaa.

Kattava perehdytysohjelma työsuhteen alun tukena

TietoAkselilla on käytössä kattava perehdytysohjelma jokaisen työsuhteen alkaessa, ja niihin voivat osallistua halutessaan myös muutkin työyhteisön jäsenet. Jokainen aloittava työntekijä saa myös oman mentorin, joka käy läpi yleisiä käytänteitä sekä huolehtii aloittavan työntekijän sopeutumisesta työyhteisöön.

– Perehdytysohjelma oli todella kattava ja minulle välittyi tunne, että voin kysyä keneltä vain apua mikäli tarvitsen. Oman mentorin kanssa vaihdeltiin myös kuulumiset ja häneltä sain apua moniin askarruttaviin asioihin, Anni kertoo.

Anni on itse vaihtanut alaa vuonna 2016 ja kertoo, että TietoAkselille sopivat iloiset, asiakaspalveluhenkiset ihmiset, jotka ovat valmiita oppimaan uutta.

– Jokainen työpäivä on erilainen ja olen alanvaihdoksen jälkeen oppinut eniten työkokemuksen kautta, Anni toteaa.

Toimistotyön vastapainona Anni tykkää vapaa-ajallaan tehdä paljon käsillään.

– Tykkään tosi paljon leipoa ja laittaa ruokaa. Jonkun verran kudon myös villasukkia, Anni sanoo.