Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Etätyö avasi uusia ovia: Saritan tarina

Sarita Lahti arvostaa TietoAkselin etätyömahdollisuutta

”Kun päätös uuden työpaikan etsimisestä oli syntynyt, huomasin, kuinka yritysten tarjoama etätyömahdollisuus avasi aivan uuden maailman siihen, mitä kaikkia työpaikkoja pystyinkään hakemaan. Työpaikan ei tarvitse sijaita 50 km päässä omasta kodista”, kertoo Sarita työnhaun ensimmäisistä oivalluksistaan. Siihen asti hän oli tottunut työskentelemään omalla kotipaikkakunnalla osin etänä työskennellen, ja työmatkat olivat sujuneet joko pyörällä tai kävellen. ”Olisi ollut iso kynnys lähteä tekemään työmatkaa useiden kymmenien kilometrien päähän”, hän kertoo.

Sarita Lahti aloitti TietoAkselilla alkuvuodesta taloushallinnon asiantuntijana ja työskentelee täysin etänä. Hänen kotipaikkansa on Kauhava, mutta suurin osa tiimistä asuu Turun seudulla. Yhteinen kahvihetki joka torstai Teamsin välityksellä onkin tiimin kesken suuressa arvossa – tällöin jutellaan vapaamuotoisesti niitä näitä, tutustutaan tiimikavereihin ja jätetään hetkeksi työasiat syrjään!

Täydellinen match

Miten TietoAkseli oikein sai kiinnitettyä Saritan huomion työnhaussa?

”Näin TietoAkselin työpaikkailmoituksen ja siihen oli jotenkin osattu valita juuri ne oikeat seikat, joka kolahtivat minuun. Mietin siinä kohtaa vielä, haluanko mennä tilitoimistoon töihin, sillä olin aiemmin työskennellyt pääosin yrityksissä taloushallinnon tehtävissä. Pohdin jonkin aikaa mitä oikeasti haluaisin tehdä, suoritin siinä välissä yrittäjän ammattitutkinnon ja tulin lopulta siihen lopputulokseen, että tykkään kovasti peruskirjanpidosta – tykkään pyöritellä ja tulkita numeroita, se on se mun juttu”, naurahtaa eläväinen Sarita ja jatkaa: ”Hain sitten hieman myöhemmin TietoAkselille töihin ja kun minulle soitettiin rekryyn liittyen, minulle tuli sellainen olo, että tähän yritykseen haluan töihin.”

Rekrytointiprosessin edetessä ja useiden eri ihmisten kanssa jutellessa tunne siitä, että Sarita haluaa työskennellä TietoAkselilla, vahvistui. ”Kaikki kohtaamani ihmiset olivat niin avoimia, mukavia ja lämpimiä, juuri sellaisia, joiden kanssa tiedän tulevani toimeen ja joiden kanssa haluan työskennellä”, kehuu Sarita rekryprosessissa mukana olleita tietoakselilaisia.

Pienet asiat tekevät suurimman vaikutuksen

Sarita kuvaili, kuinka epätodelliselta on tuntunut, että juuri ne asiat, jotka ovat itselle työelämässä tärkeitä, on toteutettu TietoAkselilla. Korulauseet työpaikkailmoituksissa, kuten työntekijäystävällisyys, etätyö ja joustavat työajat ovat oikeasti totta – eivät pelkkää sanahelinää.

”Pienet asiat tekevät itseeni suurimman vaikutuksen, kuten vaikkapa se, että henkilöstökirjeessä uudet työntekijät on mainittu ensimmäisenä! Samoin työsuhde-edut on ajateltu monipuolisesti. Esimerkiksi, jos jollain ei ole lapsia, niin TietoAkselilla on olemassa myös lemmikkietu”, naurahtaa kissaihmiseksi tunnustautunut Sarita ja jatkaa: ”Etuja ei ole ajateltu myöskään pelkästään tehokasta työntekoa silmällä pitäen, vaan on selkeästi mietitty merkityksellisen vapaa-ajan ja arjen rakentamista.”

Kokoaan rennompi yhteisö

Yhtenä kriteerinä Saritalla oli työpaikkaa miettiessä työpaikan koko. Ison tilitoimiston etuna hän näkee sen, että talon sisällä on mahdollista muokata oman työn sisältöä, opiskella lisää, edetä eri tehtäviin tai vaihtaa asiakkuuksia. ”Ei tarvitse myöskään itse osata ja tietää aivan kaikkea, vaan tiedän, että meidän laajasta asiantuntijajoukosta löytyy aina joku, jolta asiaa voi kysyä. Työn mielekkyyttä lisää, kun tietää että tuki ja turva on aina olemassa”, summaa Sarita.

”Vaikka TietoAkseli on yrityksenä suuri, tuntuu kuin olisi paljon pienemmässä yrityksessä töissä. Meillä ei ole liian jäykkää tai byrokraattista, tunnelma on rento”, Sarita kuvailee.

Kaikille työnhaussa oleville taloushallinnon ammattilaisille Sarita suosittelee lämpimästi TietoAkselia työnantajana: ”TietoAkselilla on onnistuttu tosi hienosti ajattelemaan työntekijän hyvinvointia ja työn sekä vapaa-ajan yhteensovittamista kokonaisvaltaisesti. Täällä voi keskittyä olennaiseen ja tehdä rauhassa sitä työtä mistä tykkää.”

 


Lue lisää TietoAkselista työnantajana!

TietoAkseli työnantajana