Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Digitaalinen taloushallinto yritysten kehittymisen tukena

Digitaalinen taloushallinto yrityksen kehittymisen tukena

Viime keväänä meillä TietoAkselissa tuntui siltä, että välillä on syytä pysähtyä. Olimme olleet mukana taloushallinnon toimialan muutoksen etujoukoissa jo yli vuosikymmenen. Juosseet kehityksen mukana ja vieneet itsekin alaa eteenpäin. Päätettiin laatia välitilinpäätös siitä, mitä taloushallinnon nopeasti kehittyvässä toimialassa oli tapahtunut, missä ollaan nyt, mitä heikkoja signaaleja on nähtävissä ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Emme olleet ajatuksinemme yksin. Saimme mukaan myös Kauppakamarin, Suomen Yrittäjät, Procountorin sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun. Laadittiin pk-yrityksiin kohdennettu kansallinen kyselytutkimus digitaalisen taloushallinnon haasteista ja mahdollisuuksista.

Tutkimus on nyt toteutettu ja mielenkiintoinen raportti julkaistu. Digitaalisuuden koetaan vastausten perusteella tuovan häkellyttäviäkin hyötyjä yritysten liiketoimintaan.

Yhdestä asiasta olen varma. Digitaalisen taloushallinnon osalta emme ole vielä mitenkään valmiissa maailmassa. Tulemme näkemään huikeaa kehitystä vielä tulevinakin vuosina.

Tutustu kyselymme loppuraporttiin, jossa käydään läpi digitaalisen taloushallinnon nykytilaa, tulevaisuutta ja hyötyjä yrityksille.

Lataa tutkimusraportti tästä

TietoAkselin asiakkuusjohtaja, KTM Antti Liimatainen on digitaalisen taloushallinnon ja yritysjärjestelyjen asiantuntija.