Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Muista hyödyntää koulutusvähennys

Tiesithän, että työnantajille on tarjolla verovähennyksiä henkilöstön koulutuksista? Valtio tukee osaamisen kehittämistä ja kannustaa panostamaan siihen, että yrityksillä on osaavaa työvoimaa. Koulutus ja osaamisen kehittäminen on sekä yrityksen että valtion etu, joten etua ei kannata jättää hyödyntämättä.

Monet työelämän muutokset edellyttävät organisaatioilta valppaana olemista ja ennakoivalla kouluttautumisella organisaatio pysyy muutostahdissa ja kilpailussa mukana. Teknologinen kehitys, muutokset maailmalla ja alakohtaiset sääntelyt vaikuttavat osaltaan myös siihen, millaista osaamista työpaikoilla tarvitaan. Osaava, ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilöstö tekee tuottavaa työtä, mikä taas heijastuu yrityksen tulokseen, työhyvinvointiin sekä asiakkaiden kokemukseen palvelun tai tuotteiden laadusta.

Tarkista nämä, jotta voit hyödyntää koulutusvähennyksen

Verovähennystä varten yritys tarvitsee henkilöstön koulutussuunnitelman ja suunnitelman toteutumista on myös seurattava vuosittain. Koulutustarpeet voidaan suunnitella ja kuvata henkilöstöryhmittäin. Koulutustarpeita on hyvä tarkastella niin, että huomioiduksi tulee niin tämänhetkinen osaamis- ja koulutustarve kuin myös yrityksen tulevaisuuden tarpeet.

Koulutusvähennyksen saa korkeintaan kolmelta koulutuspäivältä yhtä työntekijää kohden. Vähimmäismäärä koulutusvähennykseen saamista varten on yksi koulutuspäivä yhtä työntekijää kohden eli käytännössä kuusi tuntia koulutusta. Kuusi tuntia voi jakautua useammalle koulutuspäivälle siten, että kunkin koulutuksen kesto on vähintään yksi tunti. Koulutusvähennyksen määrä on puolet koulutuspäivien palkkamenoista.

Perehdytyksestä, työnopastuksesta tai itseopiskelusta vähennystä ei voi saada. Ei myöskään siinä tapauksessa, jos työntekijä osallistuu koulutukseen loma- tai vapaa-ajallaan eli työnantajan on maksettava koulutuksen ajalta palkkaa työntekijälle. Työntekijän on myös oltava työsuhteessa, joten vuokratun työntekijän tai toimitusjohtajan koulutuksia ei voida huomioida.

Koulutusvähennyksen voi hyödyntää, kun koulutus:

  • liittyy työntekijän ammatillisen osaamisen kehittämiseen tai ylläpitämiseen
  • liittyy työhyvinvointiin, ajankäytön hallintaan tai muuhun yleiseen työssä suoriutumiseen
  • on osa työntekijän perus- tai jatkotutkintoa
  • on työnantajan kustantama tai itse järjestämä, lähi- ja/tai verkkokoulutuksena

Jos kaipaat apua koulutussuunnitelman laatimiseen tai haluat tietää lisää koulutusvähennyksestä, ole meihin rohkeasti yhteydessä!

Soita 010 3472 898 Lähetä sähköpostia