Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Digitaalisuus tuli taloushallintoon – miten asiakas hyötyy?

Digitaalisuus tuli taloushallintoon - miten asiakas hyötyy

Osto- ja myyntilaskutusprosessiin liittyvät työvaiheet voivat olla jopa 80 % kaikesta taloushallinnon työstä. Digitaalisten palveluiden ja työvälineiden käyttöönoton myötä toiminta olennaisesti tehostuu. Automatisoimalla manuaalisia työvaiheita säästetään aikaa ja rahaa.

Digitaalinen taloushallinto on kuitenkin paljon muutakin kuin laskutusprosessin automatisointia. Parhaimmillaan se on kokonaisuus, joka muuttaa yrityksen johtamisen. Reaaliaikainen tieto auttaa tekemään parempia päätöksiä ja ennakoimaan tulevaa. Uudenlaisen lisäarvon luomisessa taloushallinnon asiantuntijoilla on kasvava rooli ja vastuu – ohjataan, valvotaan ja neuvotaan yritysjohtoa olennaisen tiedon poimimisessa ja hyödyntämisessä.

Katso alta ohjelmistotalo Procountor Oy:n palvelujohtaja Tanja Kaisaniemen esitys. Siinä kerrotaan ymmärrettävästi mitä digitaalisuus taloushallinnossa tarkoittaa, miten asiakas tästä hyötyy ja kuinka  yrityksen taloushallinto siirretään digiaikaan tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti.

Esitys on taltioitu Digitaalisen taloushallinnon seminaarissamme 4.11.2015, jossa alan asiantuntijat olivat keskustelemassa taloushallinnon haasteista ja mahdollisuuksista pk-yrityksissä.