Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Digitaalisen taloushallinnon haasteet ja mahdollisuudet

Digitaalisen taloushallinnon haasteet ja mahdollisuudet

Uskomme, että digitalisaatio muuttaa taloushallinnon toimialaa. Meidän on haastettava aikaisempia ajattelumallejamme ja tilitoimiston roolia etsimällä vastausta kysymykseen: Miten taloushallinnon palvelut ja työvälineet tukevat parhaiten yritysten muuttuvia tarpeita?

TietoAkseli Oy ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu toteuttavat valtakunnallisen kyselytutkimuksen, jossa kartoitetaan digitaalisen taloushallinnon työvälineiden ja palveluiden haasteita sekä mahdollisuuksia pk-sektorilla. Tutkimusyhteistyössä mukana on myös Suomen Yrittäjät, Kauppakamari ja Procountor Oy. Tutkimuksen tulokset julkaistaan virallisesti 4.11.2015 Jyväskylässä järjestettävässä taloushallinnon seminaarissa.

Tutkimuksemme on osa kaksivuotista MUKA-hanketta, jossa TietoAkseli Oy on osallisena. MUKA-hankkeen tavoitteena on pyrkiä tunnistamaan ja edistämään pk-yritysten kasvua ja muutoskyvykkyyttä edistäviä tekijöitä sekä ehkäistä mahdollisia muutokseen liittyviä haasteita. MUKA-hankkeen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulu yhteistyössä Humap Oy:n kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja Keski-Suomen ELY-keskus.

Meillä on mahdollisuus tehdä asioita tehokkaammin, joustavammin ja paremmalla tuloksella, kunhan vain ymmärrämme digitaalisuuden tuomat hyödyt ja sudenkuopat. Odotamme kiinnostuneina miten pk-yritykset tällä hetkellä hyödyntävät digitaalista taloushallintoa sekä millaisia tarpeita yrityksillä on tulevaisuutta ajatellen.

Lue lisää ajatuksiamme digitaaliseen taloushallintoon siirtymisestä ja tilitoimiston roolin muutoksesta.

TietoAkselin asiakkuusjohtaja, KTM Antti Liimatainen on digitaalisen taloushallinnon ja yritysjärjestelyjen asiantuntija.