Yritysverotus

Autamme verokiemuroiden syövereistä selville vesille.

Ammattimaista verosuunnittelua ja veroseuraamusten ennakointia

Merkittävissä yritystoiminnan päätöksissä ja käännekohdissa on tärkeää ennakoida myös mahdolliset veroseuraamukset. TietoAkselin veroasiantuntijat ovat yrityksesi tukena haastavissakin verotukseen liittyvissä kysymyksissä.

Meillä on vahva suomalaisen yritys- ja henkilöverotuksen asiantuntijuus. Verotuksen osaamisemme on laaja-alaista ja korkeatasoista. Tyypilliset toimeksiannot käsittävät ennakkoratkaisujen hakemista verottajalta.

Teemme myös paljon yrityskauppojen verosuunnittelua. Verosuunnittelussa etsitään ja valitaan ne keinot, joilla tavoitteisiin päästään mahdollisimman pienellä verorasituksella. Näitä voivat olla muun muassa:

  • Osittainen sukupolvenvaihdos hyödyntäen vähäisten lahjojen verovapaussäännöstä, Verohallinnon arvonmääritysohjetta tai sukupolvenvaihdoshuojennuksia
  • Liiketoiminnan ja varallisuuden eriyttäminen jakautumista tai liiketoimintasiirtoa hyödyntäen
  • Avainhenkilöiden sitouttaminen osakeannin, optioiden tai työpanokseen perustuvien osakesarjojen avulla
  • Kauppatavan valinta liiketoiminta- ja osakekaupan, osakevaihdon ja fuusion erityispiirteet huomioiden
  • Varojenjaon verosuunnittelu huomioiden sijoitusyhtiön veroedut, osingon- ja palkanmaksun suhteen sekä yhtiön purkamisajankohtaan ja -tapaan liittyvät veronäkökohdat.

Emme tuota kansainvälisen verotuksen palveluja, mutta osana globaalia UHY-verkostoa tarjoamme kansainvälistymisen tukiverkoston myös verotusasioihin lähes 100 maassa.

Ammattimaista verosuunnittelua

Autamme hahmottamaan verotuksen kokonaisuutta ja suunnittelemaan yrityksestä nostettavia varoja.

Pitkä kokemus verokohtelusta

Meillä on paljon käytännön kokemusta verottajan suhtautumisesta esimerkiksi arvonlisäveroa, ennakkoperintää tai työnantajan sosiaaliturvamaksua koskeviin ratkaisuihin.  Kokemuksemme turvin teemme erilaiset verotuksen ennakkoratkaisut ja oikaisuvaatimukset oikein ja oikea-aikaisesti.

Lähes 100 maata kattava tukiverkosto

UHYn jäsenverkoston kautta saat käyttöösi paikallisen verotuksen osaamisen lähes 100 maassa ympäri maailman.

Katso myös:

Talousjohtamisen palvelumme
Yhtiöoikeudelliset palvelumme
Yrityskauppapalvelumme

Sovi tapaaminen

Ota yhteyttä ja katsotaan, miten voimme auttaa.

Lähetä viesti

tai soita suoraan asiantuntijoillemme

Petri Korkiamäki

Operatiivinen johtaja, KHT

010 3472 809

Mikko Akselin

Hallituksen puheenjohtaja

010 3472 810

Lauri Lähteenmaa

M&A Director, KHT

010 3472 993

 

Petri Korkiamäki on erikoistunut tilintarkastukseen ja yritysjärjestelyjen neuvonantoon jo 20 vuoden kokemuksella. Hän työskentelee TietoAkselissa operatiivisena johtajana ja osakkaana. Korkiamäki on toiminut aikaisemmin EY:n Keski-Suomen aluejohtajana.

Mikko Akselinilla on kokemusta taloushallinnosta, verotuksesta sekä lukuisista yritysjärjestelyistä ja sukupolvenvaihdoksista yli 25 vuoden ajalta. Akselin toimii TietoAkselin toimitusjohtajana.

Lauri Lähteenmaa on yritysjärjestelyihin ja verotukseen liittyviin neuvontapalveluihin erikoistunut KHT-tilintarkastaja ja TietoAkseli Yhtiöihin kuuluvan UHY ValueMinersin osakas. Tilintarkastustyön ohella Lauri tekee konsernin asiakkaille asiantuntijatöitä erityisesti verotukseen ja yritysjärjestelyihin liittyen. Laurilla on monipuolinen kokemus omistajajohtoisten teollisuus- ja palveluyritysten tilintarkastuksista, yrityskauppojen neuvonantopalveluista sekä PK-yritysten veroneuvonnasta.