Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Appelsiinifarmilta Thaimaan kautta takaisin kirjanpidon pariin

Kirjanpitäjänä TietoAkselilla työskentelevän Evi Lindstömin haaveena oli aina ollut päästä reissaamaan ja näkemään maailmaa pidemmäksi aikaa. Kesällä 2023 hän päätti, että irtioton aika on nyt tai ei koskaan! Ja niin hän pakkasi reppunsa ja lähti kohti aurinkoista Australiaa taskussaan working holiday -viisumi.

Uusia oppeja matkamuistoina

Ensimmäiset 4 kuukautta Evi keräsi australialaisella farmilla appelsiineja ja sitruunoita nauttien samalla lämmöstä ja uusien ystävien seurasta. Sen jälkeen hän lähti vielä kuukaudeksi kiertämään Thaimaata, tarkoituksenaan lomailla ja tutustua thaimaalaisen keittiön antimiin.

Australiasta Evi toi matkamuistona Suomeen ajattelutavan, että vapaa-ajasta kannattaa nauttia täysin siemauksin eikä vaan elää lomia ja viikonloppuja varten. Thaimaasta taas Evin mieleen jäi erityisesti paikallisten elämänasenne – thaimaalaiset jaksavat hymyillä ja olla auttavaisia, vaikkei arki siellä aina niin helppoa ole. Samaa positiivista asennetta Evi on lisännyt reissun jälkeen omaan arkeensa.

Takaisin Suomeen ja tuttujen töiden pariin

TietoAkselille jäi Evin maailmanmatkailun ajaksi paljon ihania työkavereita, jotka toivoivat Evin tulevan takaisin. Niin Evi heidän onnekseen tekikin! Eviltä ei tarvinnut kauaa odottaa vastausta kysymykseen, miksi hän palasi takaisin nimenomaan TietoAkselille. Työkavereiden lisäksi kiitosta saavat joustavat työajat ja etätyömahdollisuus. Parasta TietoAkselilla on Evin mukaan se, että ihmisiin luotetaan, mahdollistetaan uuden oppiminen ja annetaan vastuuta.

”Oli mukava palata tuttujen asioiden äärelle, reissu avasi silmiä ja opetti arvostamaan entistä enemmän sitä, mitä minulla on täällä koti-Suomessa”, kertoo Evi ja jatkaa: ”Olen onnekas, että olen päässyt töihin TietoAkselille ja saan tehdä sitä mistä tykkään!”

 


Lue lisää TietoAkselista työnantajana ja katso avoimet työpaikat!

TietoAkseli työnantajana Avoimet työpaikat