Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Tilintarkastus on tiimityötä!

Tilintarkastuksen sesongin viimeinen kuukausi on käynnissä ja vielä pitäisi jaksaa pakertaa viimeisetkin tarkastukset maaliin ennen kuin kesälomat koittavat. Tässä kevään aikana aina konkretisoituu se, kuinka tilintarkastus on tiimityötä. Vaikka jokainen auktorisoitu tilintarkastaja kantaa kokonaisvastuun allekirjoittaessaan tilintarkastuskertomuksen, niin taustalla on monesti saumatonta tiimityötä, jossa jokaisella tiimin jäsenellä on oma tärkeä vastuualueensa.

Sujuvaa yhteistyötä joka taholla

Jotta tilinpäätökset saadaan aikataulussa hyväksyttyä, vaatii se asiakkaan talousosastolta/kirjanpitäjältä, johdolta, omistajilta ja tilintarkastajalta sujuvaa yhteistyötä. Ajattelenkin, että tässä tiimi on siis paljon laajempi käsite kuin se tiimi, joka meillä sisäisesti tarkastustyössä on. Sesongin aikana meistä jokainen on siis todella monessa tiimissä, jonka aikataulut elävät ja vastuualueet saattavat vaihdella nopeastikin. Tilintarkastajan työssä on harvoin samanlaisia päiviä eikä myöskään asiakkuuksien kanssa ole samanlaisia vuosia. Se onkin tämän työn suola ja sokeri. Työpäivien etukäteinen suunnittelu voikin olla hyvin haastavaa, kun koko ajan on muuttuvia tekijöitä ympärillä.

Jokaisen panos on arvokas

Tänä keväänä olen aikamoisella kiitollisuudella seuraillut meidän tilintarkastustiimimme toimintaa. Kevät on ollut vuoden takaiseen todella erilainen ja töitä on ollut paljon. Silti tiimimme on toiminut saumattomasti yhteen ja tilinpäätös kerrallaan tarkastuksia on saatettu maaliin. Meidän vahvuutemme on ehdottomasti kokeneet auktorisoidut tilintarkastajat, mutta yhtä suurena vahvuutena ovat osaavat korkeakoulutetut assistentit ja managerit. Assistenttien ja managerien työ ei aina välttämättä näy niin selvästi asiakkaalle, mutta ilman heidän tekemää huolellista ja tarkkanäköistä työtä, olisimme ajoittain kyllä todella pulassa. Jokaisen tiimin jäsenen työ on siis yhtä arvokasta!

 

Kirjoittaja KHT Mari Pöytäkangas työskentelee TietoAkselissa tilintarkastuspalveluiden johtajana.

Mari Pöytäkangas

Johtaja, KHT

010 3472 995

 


 

Meiltä saat liiketoimintaa tukevaa tilintarkastusta!

Tutustu tilintarkastuspalveluihimme tai ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Soita 010 3472 898 Lähetä sähköpostia