Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Interim-talouspäällikkö – joustava ratkaisu muuttuviin tarpeisiin

Yrityksen talouden hallinnassa ja johtamisessa on monia liikkuvia osia. Vaikka pienet yritykset voivat pärjätä hetken aikaa ilman täysipäiväistä talouspäällikköä, on talouden ammattilaisen panos usein korvaamaton, kun yrityksen kasvu tai erityistarpeet vaativat laajempaa talousosaamista. Aina ei kuitenkaan ole tarpeen tai edes mahdollista palkata yritykseen omaa talouspäällikköä. Tällöin interim-talouspäällikkö voi olla sopiva ratkaisu yritykselle.

Mikä on interim-talouspäällikkö?

Interim-talouspäällikkö on kokenut talousalan ammattilainen, joka ottaa vastuulleen yrityksen talousjohtamisen ja -raportoinnin väliaikaisesti. Riippuen yrityksen tarpeista, interim-talouspäällikköä voi hyödyntää muutamasta kuukaudesta vuoteen tai pidempäänkin. Interim-talouspäälliköllä on yleensä laaja kokemus erilaisista taloushallinnon tehtävistä ja hän voi tarjota yritykselle juuri sen tarvitsemaa erityisosaamista.

Milloin interim-talouspäällikköä kannattaa harkita?

  1. Vaihtuvat tilanteet: Interim-talouspäällikkö on täydellinen valinta silloin, kun taloushallinnon tarpeet vaihtuvat nopeasti. Olipa kyseessä nykyisen talouspäällikön irtisanoutuminen, sairausloma tai pidempi vapaa, interim-talouspäällikkö tarjoaa yritykselle välitöntä osaamista ja tukea.
  2. Rekrytointi ja siirtymät: Uuden talouspäällikön rekrytointiin voi kulua aikaa. Interim-talouspäällikkö takaa sen, että talousjohtamisen tehtävät pysyvät hallinnassa siirtymäkauden aikana ilman merkittäviä katkoksia.
  3. Kiiretilanteet: Joskus yritys tarvitsee nopeaa apua erinäisiin taloushallinnon haasteisiin. Interim-talouspäällikkö on joustava ja nopea ratkaisu tilapäiseen kiireeseen.
  4. Erityisosaaminen: Jos yrityksellä on käynnissä jokin erityishanke, kuten kansainvälistyminen, yrityskauppa tai listautuminen, interim-talouspäällikkö tuo mukanaan tarvittavan erityisosaamisen näille alueille. Näin yritys voi varmistua siitä, että talouden näkökulma on asianmukaisesti hallinnassa.
  5. Tilapäiset tarpeet: Joskus yrityksessä voi olla lyhyt- tai pitkäaikainen tarve ulkoistetulle talouspäällikölle. Interim-talouspäällikkö tarjoaa tarvittavaa apua ilman sitoutumista pitkäaikaiseen työsopimukseen.

Interim-talouspäällikkö tuo mukanaan joustavan ratkaisun taloushallinnon haasteisiin. Heidän ammattitaitonsa mahdollistaa talousasioiden jatkuvuuden ja laadun ilman tarvetta pitkään rekrytointiprosessiin. Näiden seikkojen lisäksi interim-talouspäällikön valinta on kustannustehokas vaihtoehto verrattuna täysipäiväisen talouspäällikön palkkaamiseen.

Uutta näkökulmaa talouteen

Interim-talouspäällikön etuihin kuuluu myös ulkopuolinen näkökulma ja laaja kokemus erilaisista yrityksistä ja toimialoista. Tämä voi tuoda uusia ideoita ja perspektiiviä yrityksen talousstrategian kehittämiseen. Interim-talouspäälliköt ovat tottuneet nopeaan sopeutumiseen erilaisiin yritysympäristöihin ja -kulttuureihin, mikä auttaa heitä integroitumaan saumattomasti yritykseen ja aloittamaan työnsä tehokkaasti.

Lisäksi interim-talouspäälliköt tuovat mukanaan ajantasaista tietoa ja parhaita käytäntöjä taloushallinnon alalta. Tällaiset ammattilaiset ovat myös tottuneet käyttämään uusimpia taloushallinnon työkaluja ja teknologioita, mikä voi tehostaa yrityksen toimintaa ja raportointiprosesseja.


Tarvitsitpa apua talousjohtamisen perustekemiseen, tietyn taloushaasteen ratkomiseen tai kehitysprojektien läpivientiin, ota meihin rohkeasti yhteyttä! Pystymme auttamaan nopeallakin aikataululla.

Soita 010 3472 898 Lähetä sähköpostia