Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Yksilöllisestä talousjohtamisen palvelusta tukea päätöksentekoon

Vuonna 2019 pieksämäkeläinen hoivapalveluita tuottava yhdistys otti merkittävän askeleen toiminnassaan, kun toiminta siirtyi osakeyhtiöön. Syntyi yritys nimeltä Hoivakehitys Oy. Muutos yhdistyksestä yritykseksi ei muuttanut kuitenkaan sosiaali- ja terveysalalla toimivan yhtiön asiakaslähtöisiä toimintaperiaatteita, joiden mukaan asiakkaista pidetään aina huolta, heidän elämäänsä ymmärretään, heitä tuetaan vaikeissa elämäntilanteissa ja heitä autetaan kaiken kokoisissa haasteissa.

– TietoAkselilla on kyky mukautua meidän tapaamme toimia. He ymmärtävät hyvin toimintaperiaatteemme, sosiaali- ja terveysalalla toimimisen ja meidän asiakkaidemme tarpeet. Loppujen lopuksi emme johda täällä lukuja vaan asiakkuuksia ja asiakkaita. Tällaisesta yksilöidystä palvelusta tykkään erittäin paljon, toimitusjohtaja ja yksi omistajista Mika Lemettinen kertoo.

Uusimmat luvut heti johtoryhmän tietoon

Yritysmuodon muutoksen yhteydessä johto päätti ottaa TietoAkselin hoitamaan yrityksen kirjanpitoa ja palkanlaskentaa. Peruspalveluiden lisäksi Hoivakehitys halusi syvempää yhteistyökumppanuutta ja talousjohtajatasoista palvelua tukemaan heidän päätöksentekoaan, joten he ottivat samalla käyttöön Controller -palvelun.

– Tarkastelemme johtoryhmässä kuukausittain TietoAkselin asiantuntijan Arja Kauppisen johdolla lukujen ja mittareiden valossa toimintaamme. Analysointi on ollut hyvin monipuolista. Tästä palvelusta on pidetty paljon, Lemettinen kuvailee Controller -palvelua.

– Johtoryhmän palavereissa tarkastelemme ArvoRaportti BI-palvelusta Hoivakehitykselle räätälöityjä raportteja ja toteutuneita lukuja sovittujen mittareiden avulla, keskustelemme mahdollisista toimenpiteistä ja päivitämme tarvittaessa talouden ennustetta, TietoAkselin Advisor -palveluiden johtajana toimiva Kauppinen (KHT) täydentää.

Asiakaslähtöistä yhteistyökumppanuutta

Kuvassa vasemmalta oikealle Mika Lemettinen, Jaana Huupponen (talousjohtaja Hoivakehitys), Arja Kauppinen sekä Johanna Jauhiainen (henkilöstöjohtaja Hoivakehitys).

 

Lemettinen kertoo olevansa enemmän kuin tyytyväinen TietoAkselin kanssa tehtyyn yhteistyöhön, joka on vuosien saatossa tiivistynyt. Hän arvostaa, että TietoAkselin toiminta on kehittynyt jatkuvasti ja apua on saanut tarvittaessa monipuolisesti aina tilintarkastajien valinnasta yksittäisiin lainopillisiin asioihin.

– Ystävällinen palvelu, asiakaslähtöisyys, yrittäjän ja yhtiön tarpeiden huomioon ottaminen sekä jatkuva kehittyminen. Nämä ovat syitä, joiden vuoksi voin suositella TietoAkselia yhteistyökumppaniksi, Lemettinen toteaa lämpimästi.

 

Hoivakehitys tarjoaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja kunnille ja yksityisille asiakkaille. Yrityksen vahva osaaminen keskittyy kuntien kumppanuuksiin, asumispalveluiden tuottamiseen ja koulutuspalveluihin. Arvot onnellisuus, eheys ja yksilöllisyys ohjaavat yrityksen toimintaa. Tutustu yritykseen.

 


Haluaisitko apua talousjohtamiseen?

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää.

Soita 010 3472 898   Lähetä sähköpostia