Näin osallistut TietoAkselin Teams-tapaamiseen

Tältä sivulta löydät ohjeistusta etäpalaveriin osallistumisesta TietoAkselin käyttämän viestintä- ja yhteistyöalusta Microsoft Teamsin välityksellä.

Palaveriin osallistuminen Microsoft Teams  -ohjelmalla

TietoAkseli käyttää etäpalaverien järjestämiseen Microsoft Teams -ohjelmaa. Ulkopuoliset henkilöt voivat osallistua TietoAkselin järjestämään tapaamiseen helposti palaverin järjestäjän laittaman palaverikutsun ja linkin avulla.

1. Vaihe: Osallistuminen Teams-palaveriin

TietoAkselin edustaja laittaa sinulle palaverikutsun sähköpostiisi. Sähköpostin viestikentästä löytyy linkki, jota seuraamalla pääset mukaan palaveriin sovittuna aikana. Sähköpostin viestikentässä näkyy yleensä tällainen tekstilinkki:

Linkin klikkauksen jälkeen sinulle avautuu verkkosivu, jossa näet kaksi vaihtoehtoa: ”Lataa Windows-sovellus” tai ”Liity sen sijaan verkossa”.

  • Jos sinulla on käytössäsi Teams-sovellus, voit liittyä mukaan sen kautta.
  • Jos sinulla ei ole käytössäsi Teamsia voit liittyä verkossa käyttämällä selaimena joko Microsoft Edgeä tai Google Chromea. Selain saattaa kysyä, saako Teams käyttää laitteesi mikrofonia ja kameraa. Salli se, jotta sinut nähdään ja kuullaan kokouksessa.
  • Kirjoita nimesi ja määritä ääni- ja videoasetuksesi. Valitse ”Puhelimen ääni”, jos haluat kuunnella kokousta matkapuhelimellasi.
  • Kun olet valmis, valitse ”Liity nyt”. Sinut siirretään kokouksen aulaan. Kokouksen järjestäjä ottaa sinut mukaan tapaamiseen kokouksen alkaessa.

2. Vaihe: Teamsin käyttäminen palaverin aikana

Palaverin aikana kokousruudun yläreunassa näkyy toimintoja, joilla voit hallita esimerkiksi oman äänesi ja videokuvasi toimivuutta. Pidä mieluiten aina oma äänesi mykistettynä, kun et ole äänessä. Näin ääni ei kierrä osallistujien korvissa. Huom. Toiminto on päällä silloin, kun sen päällä ei ole vinoa viivaa.

Kokoukseen osallistujien on mahdollista viestiä myös chat-ruudun avulla. Mikäli sinun tarvitsee jakaa sisältöä, voit tehdä sen ruudunjaon kautta.

Kysyttävää?

Mikäli sinulla on ongelmia Teams-palaveriin osallistumisessa tai jokin asia jäi mietityttämään, ole asiantuntijoihimme yhteydessä:

TietoAkselin tekninen tukipalvelu palvelee osoitteessa helpdesk@tietoakseli.fi tai puhelimitse 010 3472 897.

TietoAkselin viestintä on tavoitettavissa osoitteessa viestinta@tietoakseli.fi.