Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Näkemystä ja tukea toiminnan kehittämiseen ja uudistamiseen

Vuonna 2019 infrarakentamisen automaatioon erikoistuneessa teknologiayritys Novatron Oy:ssa oli käynnissä monta taloushallintoon liittyvää uudistusta. Jo pitkään yrityksessä käytössä olleeseen toiminnanohjausjärjestelmä Lemonsoftiin päätettiin liittää myös Lemonsoftin taloushallinnon toiminnallisuudet. Samalla TietoAkseli valittiin hoitamaan yrityksen kirjanpitoa ja palkanlaskentaa. Lisäksi yrityksessä aloitti uutena talous- ja hallintojohtajana Sari Niittymäki.

Lemonsoft-taloushallinnon käyttöönotto meni sujuvasti, mitä tietysti helpotti, että Lemonsoft oli meille jo tuttu järjestelmä. TietoAkselin talous- ja palkkahallinnon palvelut lähtivät myös ongelmitta käyntiin ja yhteistyö on pelannut ihan alusta alkaen tosi hyvin, Niittymäki muistelee.

Novatronin omasta taloustiimistä löytyy laaja talousosaaminen. He vastaavat itse esimerkiksi johdon laskennasta, controller toiminnasta, myyntilaskutuksesta sekä matka- ja kululaskutuksesta. TietoAkseli hoitaa kirjanpidolliset tehtävät, reskontrat, palkanlaskennan sekä veroraportoinnin. Yhteistyö ei ole rajoittunut näiden tehtävien kirjaimelliseen ja rutiininomaiseen suorittamiseen vaan Novatron on saanut myös näkemystä toiminnan kehittämiseen.

Ensinnäkin olemme saaneet hyviä vinkkejä, kuinka Lemonsoftia voidaan hyödyntää ja miten prosessit menevät kirjanpidon näkökulmasta oikein. Lisäksi TietoAkselilla on veropuolen asioista todella hyvä ymmärrys ja tietämys. Olemme aina voineet kysyä näistä asioista ja he aina oikaisevat, jos olemme menneet hiukan väärille urille verotukseen liittyvissä asioissa, Niittymäki kuvailee yhteistyötä.

Lisäksi kansainvälinen pelikenttä on tuonut mukanaan omia haasteitaan. Esimerkiksi Brexitin, alv-käsittelyiden ja aineettomien lisenssien kohdalla TietoAkselin ohjeistus ja tietotaito ovat olleet ratkaisevassa roolissa.

Tukena myös uudessa järjestelmäuudistuksessa

Vuonna 2022 Novatronissa aloitettiin iso järjestelmäuudistus, jonka myötä myös taloushallinnon järjestelmä vaihdettiin. Vaikka Lemonsoft vaihtuu SAP Business ByDesign -kokonaisuuteen, ei hyvästä tilitoimistokumppanista ja luottohenkilöistä haluttu luopua. Järjestelmän vaihto ei ole myöskään ollut este sille, ettei TietoAkseli voisi hoitaa taloushallinnon tehtäviä myös jatkossa. TietoAkselin Financial Advisorina toimiva Satu Manninen (KLT, TNT) on tukenut järjestelmänvaihdossa ja määrityksessä Novatronia Advisor-palvelun kautta.

Satu, joka toimi aikaisemmin asiakasvastaavamme, on ollut vahvasti mukana järjestelmävaihdoksessa. Hän on auttanut määrittelemään toimintoja, tutkinut vaihtoehtoja ja tarjonnut ratkaisuja sekä auttanut pitämään huolta, että kaikki tärkeät asiat otetaan huomioon uudessa järjestelmässä. Kun olemme tarvinneet apua missä tahansa asiassa, on TietoAkselilla toimittu nopeasti, Niittymäki kertoo.

Niittymäen mukaan he ovat olleet tyytyväisiä kaikkeen yhteistyöhön. Kaksi asiaa ovat kuitenkin ylittäneet odotukset.

Olemme olleet kaikkeen tyytyväisiä. Olemme olleet positiivisesti yllättyneitä ammattitaidosta, mitä TietoAkselin asiantuntijoilla on. Meillä on täysi luottamus, että kaikki menee oikein. Lisäksi he kertovat oma-aloitteisesti, miten asiat kannattaisi ja pitäisi hoitaa tai muistuttavat olemmeko huomioineet joitakin asioita, hän summaa.

Yksilöllistä palvelua kehittävällä otteella

Niittymäellä onkin selvä näkemys, millaisille yrityksille TietoAkseli sopii hyvin tilitoimistokumppaniksi:

Jos etsit ammattitaitoista tilitoimistokumppania, joka osaa tarkastella asioita yrityksesi näkökulmasta, joka keskittyy yrityksesi yksilöllisiin haasteisiin ja toiminnallisuuksiin sekä joka antaa kehitysehdotuksia ja vie yritystäsi oikeille urille, on TietoAkseli varteenotettava vaihtoehto.

 

Novatron on infrarakentamisen automaatioon erikoistunut suomalainen teknologiayritys, joka tarjoaa ratkaisuja työmaiden digitalisointiin ja työkoneiden robotisointiin. Yritys kehittää, valmistaa ja toimittaa laitteita ja ohjelmistoja, joilla parannetaan infrarakentamisen tuottavuutta, laatua ja turvallisuutta, yli 30 vuoden kokemuksella. Tutustu yritykseen >>