Verkkolaskulaki yrityksille 1.4. – velvollisuus, uhka ja mahdollisuus

Lataa webinaaritallenne

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

 

Antamalla yhteystietosi hyväksyt TietoAkselin tietosuojakäytännöt ja suostut siihen, että voimme lähettää sinulle markkinointiviestintää ajankohtaisista tapahtumista, sisällöistä ja palveluista. Voit milloin tahansa muokata tilaustasi tai perua viestinnän.

Webinaarin sisältö

Tiesitkö, että huhtikuun 2020 alusta lähtien tilaajayritys voi vaatia toimittajalta verkkolaskuja ja kieltäytyä maksamasta manuaalisesti lähetettyjä laskuja? Laskujen on myös sisällettävä uusia pakollisia laskutustietoja, joita ei ennen Suomen laissa ole vaadittu.

Vaatimukset perustuvat verkkolaskulakiin, joka on osa EU:n verkkolaskudirektiiviä. Käytännössä tuhansilla suomalaisilla yrittäjillä on jatkossa velvollisuus pyydettäessä lähettää verkkolaskuja yritysasiakkailleen. Suomen valtio puolestaan on ilmoittanut ottavansa vastaan 1.4. alkaen vain verkkolaskuja, jotka täyttävät sähköisen laskutuksen eurooppalaisen standardin vaatimukset.

Jos yrityksesi ei vielä lähetä verkkolaskuja, nyt on viimeinen hetki perehtyä asiaan. Mikäli verkkolaskut ovat sinulle jo tuttuja, kannattaa silti varmistaa oikeat faktat laista sekä ohjelmistotoimittajasi tekniset valmiudet muutokseen. Voit itse vaikuttaa siihen onko digitaalisuus yrityksellesi velvollisuus, uhka vai mahdollisuus!

Hyödynnä tilaisuus ja lataa TietoAkselin ja Visma Netvisorin järjestämää webinaarin tallenne, jossa käymme läpi mm.:

– Mitä verkkolaskulaki tarkoittaa?
– Keitä se koskee?
– Sähköisen laskutuksen prosessi ja hyödyt osana modernia taloushallintoa
– Miten valmistaudut verkkolaskulain muutokseen? (uusien standardien täyttäminen, ohjelmistoihin tarvittavat muutokset)

Ketkä hyötyvät webinaarista?

Webinaari on erityisen ajankohtainen yrityksille, jotka eivät vielä hyödynnä sähköistä taloushallintoa tai lähetä verkkolaskuja ollenkaan. Nyt on erinomainen tilaisuus laittaa verkkolaskutuksen lisäksi koko taloushallinnon prosessi sähköiseksi hyödyntäen automatisointia ja reaaliaikaista tietoa paremmin johtamisessa. Webinaarista hyötyvät myös yritykset, jotka haluavat varmistaa saavansa oikeat faktat verkkolaskulaista sekä huolehtia oman ohjelmistotoimittajansa teknisistä valmiuksista.

Webinaarin asiantuntijoina

Päivi Piippo

Accounting Office Program Manager, Visma / Netvisor

Lea Sinivaara - TietoAkseli

Lea Sinivaara

Palvelupäällikkö

040 0881 030