Henkilökuntaetujen verotus – vinkkejä suunnitteluun ja varautumiseen

Lataa webinaaritallenne

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Näin käsittelemme henkilötietojasi >

Henkilökuntaetuja on nykyään käytössä yrityksissä laidasta laitaan. Ne ovat osa modernia palkitsemista ja yritykseen sitouttamista ja hyvä niin! Henkilökuntaetuihin liittyvissä verotuskäytännöissä yritysten on kuitenkin syytä olla tarkkana, ettei pahimmassa tapauksessa syyllisty vahingossa peiteltyyn osinkoon tai verovapaaksi ajateltuja henkilökuntaetuja katsota palkaksi.

Työnantaja voi kustantaa tiettyjä etuja henkilökunnalle verovapaasti, tyypillisiä esimerkkejä ovat joululahjat ja harrastustoiminta. Mutta missä tapauksissa samoja etuja voivat saada yrityksen osakkaat tai hallintoelimiin kuuluvat henkilöt? Mikäli yrityksessä ei ole osakkaiden lisäksi muita työntekijöitä, tulee henkilökuntaetujen suhteen olla huolellinen, sillä Verohallinto voi helposti tulkita edut peitellyksi osingoksi. Myös työntekijöille järjestetyt edut voivat muuttua jossain tapauksissa verollisiksi, jos esimerkiksi lahjat annetaan lahjakorttien muodossa tai kuluja korvataan kuitteja vastaan.

Lataa veloitukseton webinaaritallenteemme, missä veroasiantuntijamme Kirsti Yli-Halla kertoo vastauksia edellä oleviin kysymyksiin sekä valottaa henkilökuntaetujen tavanomaisuuden ja kustannusten kohtuullisuuden määrittämistä, joista on linjattu verotuskäytännössä ja viime kädessä KHO:n ratkaisuissa. Verohallinto on päivittänyt ohjettaan henkilöstöeduista viimeksi 10.2.2020.

Webinaarin asiantuntijoina

TietoAkseli - Kirsti Yli-Halla

Kirsti Yli-Halla

Tax Manager

010 3472 938

Kirstillä on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus verotuksen asiantuntijatehtävistä niin yksityiseltä sektorilta kuin Verohallinnostakin.