Henkilökuntaetujen verotus – vinkkejä suunnitteluun ja varautumiseen

Lataa webinaaritallenne

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Näin käsittelemme henkilötietojasi >

 

Henkilökuntaetuja on nykyään käytössä yrityksissä laidasta laitaan. Ne ovat osa modernia palkitsemista ja yritykseen sitouttamista.

Henkilökuntaetuihin liittyvissä verotuskäytännöissä yritysten on kuitenkin syytä olla tarkkana, ettei pahimmassa tapauksessa verovapaaksi ajateltuja henkilökuntaetuja katsota palkaksi tai ettei osakkaan saamia etuja verotettaisi peiteltynä osinkona.

Tässä webinaarissamme käymme läpi yleisimpiä henkilöstöetuja verotuksen näkökulmasta. Webinaarissa opit:

  • Millaisia etuja työnantaja voi kustantaa henkilökunnalle, osakkaille ja hallintoelimiin kuuluville henkilöille verovapaasti?
  • Milloin heille järjestetyt edut muuttuvat verollisiksi tai ne voidaan nähdä peiteltynä osinkona?

Veroasiantuntijamme Kirsti Yli-Halla ja HR-asiantuntijamme Hanna Kivimäki kertovat vastauksia edellä oleviin kysymyksiin. He myös valottavat henkilökuntaetujen tavanomaisuuden ja kustannusten kohtuullisuuden määrittämistä, joista on linjattu verotuskäytännössä ja viime kädessä KHO:n ratkaisuissa. Verohallinto on päivittänyt ohjettaan henkilöstöeduista viimeksi 27.1.2022.

Webinaarin asiantuntijoina

TietoAkseli - Kirsti Yli-Halla

Kirsti Yli-Halla

Tax Manager

010 3472 938

Kirstillä on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus verotuksen asiantuntijatehtävistä niin yksityiseltä sektorilta kuin Verohallinnostakin.