Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Liiketoiminnan harjoittaminen Suomessa [Uusi opas, englanniksi]

Liiketoiminnan harjoittaminen Suomessa

Doing Business in Finland

Liiketoiminnan harjoittaminen uudessa maassa on aina omanlainen projektinsa. Suomen verotus, yritysmuodot, sosiaaliturva ja työaikalaki vaativat perehtymistä ulkomaisilta toimijoilta. Ajantasaisen tiedon löytyminen ja paikallisen kumppanin osaaminen kohdemaassa on kultaakin kalliimpaa byrokratian ja kohdemaan lakisääteisten velvollisuuksien hoitamiseksi. Mutta miten löytää tietoa maan käytännöistä ja sopivasta kumppanista?

Globaaleista verkostoista saa apua yritysten kansainvälistymiskysymyksiin. Yksi tällaisista toimijoista on liikkeenjohdon ja taloushallinnon yritysketju UHY International, jolla on kumppanitoimistoja lähes 90 maassa ympäri maailmaa. TietoAkseli on ainoa suomalainen hyväksytty jäsen UHY Internationalissa.

Laadimme osana UHY-yhteistyötämme Doing Business in Finland -oppaan, joka sisältää tärkeimmät tiedot suomalaisesta liiketoimintaympäristöstä ja liiketoiminnan harjoittamiseen liittyvästä lainsäädännöstä. Opas on englanninkielinen. Voit ladata sen painamalla seuraavaa kuvaketta:

{{cta(’f47fd8fa-b1ea-413c-922e-d61f6d68a6f1’)}}

{{cta(’433ff3d0-e67e-4732-b169-faa56e6f67c3’)}}

Olemme huomanneet, että kansainvälisten yritysten kysymykset ovat lisääntyneet koskien liiketoiminnan harjoittamista maassamme. Tarjoamalla ajantasaista tietoa ja osaamista yritysten tarpeisiin, voimme vaikuttaa yritysten halukkuuteen investoida Suomeen ja tukea kannustavan liiketoimintaympäristön luomista sekä yritysmyönteisen maakuvan vahvistumista.