Uutiset

Palaa uutisiin

Vuoden 2019 tärkeät luvut ja verokorttimuutokset

Vuodenvaihde tuo taas tuttuun tapaan muutoksia yrittäjälle tärkeisiin lukuihin. Luvuissa on huomioitu palkkailmoittamisen käytäntöihin tulleet muutokset valtakunnallisen tulorekisterin käyttöönoton myötä. Vuoden vaihtumisella on vaikutuksia myös verokorttikäytäntöihin. Lisätietoja asiasta tässä uutisessa ja Verohallinnon sivuilla.

Yrittäjän muistilista 2019

Tähän Taloushallintoliiton kokoamaan muistilistaan on kerätty yritystoiminnan kannalta tärkeitä päivämääriä ja prosentteja.

Katso Yrittäjän muistilista 2019

Verokortit uudistuvat

Vuoden 2019 verokortit otetaan käyttöön 1.2.2019. Uusissa verokorteissa käytetään vain vuositulorajaa. Palkkakausikohtainen tuloraja poistuu käytöstä. Ennakonpidätys toimitetaan ennakonpidätysprosentin mukaan vuositulorajaan asti. Jatkossa kaikille palkkatuloille on vain yksi verokortti. 

Alkuperäistä verokorttia ei enää tarvitse toimittaa työnantajalle, kopion esittäminen riittää. Muutosverokortit toimitetaan jatkossakin palkanlaskentaan. Palkansaajien tulee itse seurata vuositulorajan ylittymistä. Muutosta omaan verokorttiin voi hakea OmaVero-palvelusta, johon pääsee kirjautumaan verkkopankkitunnuksilla. 

Lisätietoja Verohallinnon sivuilla