Uutiset

Palaa uutisiin

Tutkimus: Digitaalisen taloushallinnon haasteet ja mahdollisuudet pk-yrityksissä

Digitaalinen toimintaympäristö vaikuttaa laaja-alaisesti yrityshallinnon osa-alueisiin ja ydinprosesseihin, myös taloushallintoon. Meillä on mahdollisuus tehdä asioita tehokkaammin, joustavammin ja paremmalla tuloksella, kunhan vain ymmärrämme digitaalisuuden mahdollisuudet ja sudenkuopat.

TietoAkseli Oy ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu ovat toteuttamassa valtakunnallista kyselytutkimusta, jossa kartoitetaan digitaalisen taloushallinnon työvälineiden ja palveluiden haasteita ja mahdollisuuksia pk-yrityksissä. Tutkimusyhteistyössä on mukana myös Suomen Yrittäjät, Kauppakamari ja Procountor Oy.

Tutkimus on osa kaksivuotista MUKA-hanketta, jossa TietoAkseli Oy on osallisena. MUKA-hankkeen tavoitteena on pyrkiä tunnistamaan ja edistämään pk-yritysten kasvua ja muutoskyvykkyyttä edistäviä tekijöitä sekä ehkäistä mahdollisia muutoksen liittyviä haasteita. MUKA-hankkeen toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulu yhteistyössä Humap Oy:n kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja Keski-Suomen ELY-keskus.

Kyselyä jaetaan yhteistyökumppanien kautta ja sosiaalisessa mediassa syyskuun aikana.

Tulokset julkaistaan virallisesti 4.11.2015 Jyväskylässä järjestettävässä taloushallinnon seminaarissa.

Odotamme kiinnostuneina, miten digitaalista taloushallintoa pk-sektorilla jo hyödynnetään ja millaisia tulevaisuuden tarpeita yrityksillä on. Lisätietoa seminaarista ja tutkimuksen tuloksista julkaisemme verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa loka-marraskuussa.

Osallistu kyselytutkimukseen