Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Suvi Nyyssönen: Mukavat työystävät ja hyvinvoiva työyhteisö saavat markkinoinnin moniottelijalta kiitosta 

Vuoden 2021 lopussa huomasin LinkedInissa, että TietoAkselille etsittiin markkinoinnin asiantuntijaa. Päätin hakea paikkaa, koska työtehtävät vaikuttivat mielenkiintoisille ja yrityksen arvot ja toimintatavat vastasivat omaa arvo- ja ajatusmaailmaani. Onnekseni minut valittiin työhön ja aloitin markkinoinnin asiantuntijana tammikuussa 2022. Vastuulleni kuuluvat myyntiä edistävät ja tukevat markkinoinnin tehtävät, jotka vaihtelevat aina laajemmasta markkinoinnin suunnittelusta pienempiin yksittäisiin kokonaisuuksiin. Monipuolisten työtehtävien ansiosta työpäivissäni on mukavasti vaihtelua.  

Perehdytykselle täysi kymppi

Olin yllättynyt siitä kuinka sulavaksi töiden aloitus oli tehty täällä TietoAkselilla. Ennen töiden aloitusta minulle hoidettiin kaikki työvälineasiat kuntoon. Ensimmäisenä päivänä sain aamulla koneen, johon oli jo lähestulkoon tehty kaikki valmiiksi – jopa tärkeimpiä selaimen kirjainmerkkejä myöten. Perehdytys on täällä viilattu viimeisen päälle kuntoon: organisaatio ihmisine ja toimintatapoineen tulivat hyvin suoraviivaisesti ja nopeasti tutuiksi.  

Teen töitä kokonaan etänä Kuopiosta käsin. Lähin ja samalla oma ”kotitoimistoni” sijaitsee Jyväskylässä. Alkuun pelkäsin, tuleeko minusta aivan mökkihöperö ja miten pääsen työporukkaan mukaan, kun näen työystäviä livenä melko vähän.  Pelkoni on osoittautunut täysin aiheettomaksi: vieläkin ihmettelen, miten tunsin oloni niin lämpimästi vastaanotetuksi ja kuinka tunsin kuuluvani porukkaan täysin jo ensimmäisellä viikolla. Nykyisin teen töitä yhdessä ja vaihdan kuulumisia työystävieni kanssa oikeastaan enemmän kuin edellisessä työpaikassani, jossa kävin korona-aikana noin kerran viikossa toimistolla. Toinen positiivinen yllätys on liittynyt siihen, kuinka jouhevaa yhteistyö on täällä TietoAkselilla. Vaikka työ on usein itsenäistä, monia asioita edistetään yhdessä ja yli tiimirajojen.  

Arvojen mukaista työarkea

Arvostan TietoAkselissa sitä, että se on työpaikka, jossa arvomme rehtiys, rohkeus ja yhdessä tekeminen toteutuvat käytännössä niin meillä sisäisesti kuin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Meitä työntekijöitä arvostetaan ja hyvinvoinnistamme välitetään paljon, mikä näkyy esimerkiksi työhyvinvoinnin koulutuksina, Cuckoo-taukosovelluksen tarjoamisena (en olisi ikinä uskonut kuinka hyvä työsuhde-etu tämä on!) sekä pieninä jatkuvina yllätyksinä ja muistamisina henkilöstölle.  

Kaikista parasta TietoAkselilla on, että saan tehdä töitä mukavien työystävien kanssa hyvinvoivassa työyhteisössä ja että voin rehdisti seisoa kaiken markkinointimateriaalin takana, mitä olen tehnyt.  

Suosittelen TietoAkselia työnantajana, jos etsit työpaikkaa, jossa:

  • perusasiat ja prosessit ovat kunnossa, mutta niitä kehitetään myös jatkuvasti eteenpäin,
  • arvot rehdisti, rohkeasti ja yhdessä toteutuvat käytännössä,
  • työskentelee mukavaa porukkaa ja jossa työntekijöistä välitetään.