Talouden ja johtamisen akselilla
Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Mikä ihmeen UHY?

Yrityksemme logossa ja esittelyssä törmäät väistämättä lyhenteeseen UHY. Saatat ehkä tietää, että olemme osa kansainvälistä ketjua. Oletko kuitenkaan tietoinen, miksi meistä tuli UHY TietoAkseli ja mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Voi myös olla ettet ole koskaan UHY:sta kuullutkaan, joten kerrataan tärkeimmät faktat ensiksi.

UHY International on vuonna 1986 Lontoossa perustettu itsenäisten tilintarkastus-, tili- ja konsulttitoimistojen yhteenliitymä, jolla on tällä hetkellä toimipaikkoja 325 paikassa ja yli 95 maassa. UHY kirjainyhdistelmä tulee henkilöiden nimistä Urbach Hacker Young. UHY on tällä hetkellä 16. sijalla suurimpien kansainvälisten tilintarkastus-, kirjanpito-, verotus- ja konsultointiverkkojen joukossa.

TietoAkseli on ainoa suomalainen hyväksytty jäsen UHY:ssa. Palvelemme paitsi Suomessa toimivia kansainvälisten yritysten tytäryhtiöitä myös suomalaisia yrityksiä kaikkialla maailmassa.

Miksi meistä tuli UHY TietoAkseli?

Tärkeimpänä motivaattorina on toiminut asiakkaidemme ja potentiaalisten asiakkuuksien tarpeet kansainvälistymisen asiantuntijapalveluille. Toimintamme kasvaessa aloimme etsimään kansainvälistä ketjua yhteistyökumppaniksemme, jonka avulla pystyisimme tukemaan asiakkaitamme myös näissä kysymyksissä.

Kansainvälistymisessä tärkein asia on löytää oikeat ja luotettavat yhteistyökumppanit kohdemaista. UHY valikoitui yhteistyökumppaniksemme, koska se on Euroopasta johdettu (Englanti, Lontoo) ja painottaa toiminnassaan ulkoistamispalveluiden merkityksen kasvua verkoston toiminnassa. Olemme olleet UHY:n itsenäinen jäsenyritys vuodesta 2011 asti.

UHY Internationaliin kuuluvat yritykset on tarkastettu ja hyväksytty verkoston jäseniksi ja ne ovat sitoutuneet noudattamaan verkoston yhteisiä pelisääntöjä. Alun perin kaikki alamme kansainväliset verkostot ovat rakentuneet tilintarkastuksen pohjalta.

Aika kypsä kansainvälistymiselle – UHY auttaa

UHY:n verkoston kautta tarjoamme syvällistä asiantuntemusta kohdemaan poliittisesta ja liiketoiminnallisesta ympäristöstä sekä juridiikasta. Tämä on erittäin tärkeää onnistuneessa kansainvälistymisprojektissa. Autamme asiakkaitamme yritystoiminnan laajentumisessa uudelle markkina-alueelle tai tytäryhtiön perustamisessa ulkomaille, kuten Finn-Savottaa tytäryhtiön perustamisessa ja sopivan taloushallinnon kumppanin löytämisessä Virossa. Olemme myös hyvä kumppani jo kansainvälistä liiketoimintaa harjoittavalle yritykselle.

Kansainvälisen bisneksen kiinnostaessa, kannattaa hyödyntää myös UHY:n maksuttomia julkaisuja. Käytössämme on alueelliset uutiset ja case-tutkimukset sekä lähes 100 maan liiketoimintaympäristöä kuvaavat Doing Business -oppaat.

Verkostostamme löytyy myös muita päteviä tahoja kansainvälistymisen tueksi. Pidimme Export Maker Oy:n (ent. East Consulting Oy) kanssa webinaarin, jossa kävimme läpi kansainvälistymisen ABC:n ja vinkit ensiaskeleisiin.

Lataa webinaaritallenne

 

Kirjoittaja Suvi Vilokkinen-Määttä työskentelee TietoAkselissa viestintäpäällikkönä.

 

Tutustu myös:

Neljä kansainvälistymisen yleisintä sudenkuoppaa
Verkostoituminen on yrittäjän etu