Talouden ja johtamisen akselilla

Näkemyksiä ja kokemuksia taloudesta, verotuksesta sekä johtamisesta

Palaa blogiin

Yritys on omistajansa varallisuutta

OP B2B

Yritykset ovat kenties kaikkein vaativin asiakaskuntamme. Yrittäjät katsovat aina eteenpäin eikä heille siksi riitä pelkkä hyvä asiakaspalvelu. Yrittäjät ovat myös strategisesti OP Keski-Suomelle tärkeitä; maakuntamme kasvu tehdään yrityksissä ja tehtävämme on auttaa yrittäjää saavuttamaan asettamansa tavoitteet. Ja vaikka tavoitteet ovat aina erilaisia, yhdistää yritystoiminnasta luopuminen (Exit) tavalla tai toisella jokaista keskisuomalaista yrittäjää. Exit on yritystoiminnan luonnollinen lopputulema ja seuraus.

Suurten ikäluokkien ikääntyessä olemme todellisen exit-buumin kynnyksellä.Valistunut arvio omistajanvaihdosmarkkinoilta on, että halukkaita ostajia riittää. Viimeaikoina keskustelua on herättänyt yrityskauppamarkkinoilla vallitseva kohtaanto-ongelma. Vaikka ostajia ja myyjiä olisi riittävästi, ei ole kuitenkaan itsestään selvää, että he kohtaavat toisensa tehokkaasti. Olemme myös havainneet, että yritysten omistajilla on runsaasti pelkoja ja uskomuksia liittyen yrityksensä myyntiin. Käytäntö on osoittanut, että kyseiset myytit ovat myös yrityskaupan onnistumisen näkökulmasta kohtalokkaita ja estävät usein kaupan onnistumisen.

Tunnetko sinä yrityksesi arvon?

Omistajanvaihdoksissa tärkeintä on hyvä suunnitelma ja kiireettömyys. Valitettavan usein valmistautumisaika jää riittämättömäksi, eikä haluttuja toimenpiteitä ennätetä toteuttamaan. Jos et ole vielä tänään myymässä, kannattaa huomioida, että sopiva aika valmistautumiseen on usein 3-5 vuotta. Yhteiskunnallisesta näkökulmasta on tärkeää, että yrityksen toiminnalle löytyy jatko. Kannattaa myös investoida hyvään suunnitelmaan, sillä yritys on omistajalleen merkittävä varallisuuserä, jonka arvo tulee pystyä realisoimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Lokakuu alkoi hyvillä uutisilla: OP on noussut Suomen yritysasiakkaiden ykköseksi. Tämä selvisi EPSI Ratingin vuotuisessa asiakastyytyväisyyttä ja asiakasuskollisuutta mitanneessa tutkimuksessa. Olemme tunnistaneet, että onnistuneen yrityskaupan jälkeinen elämä on joskus vähän arka aihe. Luottamuksellista ja palkittua omaisuudenhoitoa tarjoava paikallinen OP Private on parhaimmillaan näissä keskusteluissa ja suunnitelmissa. Toimimme teiltä hyväksi havaitulla tavalla; yrittäjähenkisesti ja eteenpäin katsoen.

Koska te asiakkaat, olette me.

 

Teksti on vierailijan kirjoittama ja julkaistu myös Taloudessa.

Kirjottaja: sijoitusjohtaja Matti Halttunen, OP Keski-Suomi


Tervetuloa EXIT-klinikkaan

Yrittäjä. Varaa aika pk-yritysten omistajille suunnattuun EXIT-klinikka –ohjelmaan. Klinikassa saat veloituksetta suunnitelman hallitun yrityskaupan toteuttamiseksi yrityksellesi. Sinulla on käytössäsi OP Keski-Suomen, Vinanssi Oy:n ja Asianajotoimisto Fenno Oy:n asiantuntemus.

Lisätietoja OP Private Keski-Suomi
puh. 010 256 5590 (ark. 10 – 16:30) puhelu OP Ryhmän 010-yritysnumeroon maksaa 0,0835 €/puhelu + 0,167 €/min